SEGRE

AGRICULTURA FRUITA

UP declara la guerra a la venda de fruita sense qualitat mínima exigible

Denuncia que cada vegada detecta més irregularitats || Reclama a l’administració recursos per eradicar aquesta pràctica i als consumidors, que la denunciïn

Sindicalistes d’Unió de Pagesos, durant la visita ahir a Mercabarna.

Sindicalistes d’Unió de Pagesos, durant la visita ahir a Mercabarna.UNIÓ DE PAGESOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos (UP) va fer ahir un acte públic a Mercabarna i va denunciar que “cada vegada és més habitual” la venda de fruita que no compleix les normes de comercialització o en mal estat als supermercats i mercats de carrer catalans. El responsable nacional del sector de la fruita dolça d’UP, Francesc Pena, va explicar que la setmana passada van detectar un supermercat a Tarragona que venia fruita afectada per calamarsades que no era apta per a la comercialització i que durant l’estiu és fàcil trobar producte en mal estat en molts mercats de carrer de la costa catalana. “Hem vist mercats de carrer amb sis parades on cinc venien fruita espatllada”, va lamentar. Per eradicar aquesta pràctica, el sindicat agrari reclama a la Generalitat que destini inspectors a controlar el producte en els punts de venda.

El sindicat va acudir ahir a Mercabarna, el principal centre distribuïdor de producte, per tal d’alertar els empresaris de l’existència d’aquestes males pràctiques i recordar-los la necessitat de complir la cadena alimentària pel bé del conjunt del sector.

UP ha detectat venda de fruita afectada per la pedra, reutilització de caixes i falta de contractes

Francesc Pena va deixar clar que aquesta no és una pràctica generalitzada, però que cal lluitar, ja que comercialitzar fruita en mal estat abaixa els preus de la resta de productes i afecta la imatge del sector, atès que els consumidors perceben una mala qualitat del que troben quan compren. En el cas de la fruita afectada per calamarsades, Pena va explicar que es pot comercialitzar si la pedra no ha arribat a la polpa o si no ha danyat més de dos centímetres de pell. En el cas contrari, no es pot comercialitzar perquè quan el comprador arribi a casa s’adonarà que la fruita està completament podrida.

Pena va explicar, en aquest sentit, que la conselleria d’Agricultura s’ha compromès a destinar nou nous inspectors per controlar el producte que es comercialitza. El representant sindical va recordar que fins ara es feien controls als camps i a les empreses comercialitzadores però no als punts de venda. “Esperem que l’administració destini tots els recursos necessaris per frenar les males pràctiques”, va destacar.

El responsable del sector de la fruita dolça d’UP va detallar altres males pràctiques que han detectat com la reutilització de caixes de fruita d’altres marques quan es cometen irregularitats i, en molts casos, la falta de contractes entre productors i distribuïdors.

tracking