SEGRE

EMPRESES AGROALIMENTÀRIES

Nufri assoleix els 350 milions en facturació i enguany n’inverteix 12

Les seues exportacions han crescut un sis per cent i entre els nous mercats es troba el de la Xina, on envia cítrics || Arriba a les 300.000 tones de producció

Imatge d’arxiu de recollida de peres en una finca de Nufri.

Imatge d’arxiu de recollida de peres en una finca de Nufri.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nufri és un dels grans grups agroalimentaris de la província, com demostra el fet que ha assolit els 350 milions d’euros en facturació, dels quals seixanta-cinc milions corresponen a exportacions, segons dades d’Alimarket. En concret, el grup lleidatà ha encadenat cinc exercicis consecutius de creixements.

Les vendes en altres països han crescut un 6 per cent en l’últim balanç i entre els nous mercats hi ha el xinès. Allà ha venut ja quantitats significatives de mandarines i taronges, encara que ho descarta en aquests moments com a receptor de fruita de pinyol tenint en compte els problemes derivats d’un llarg viatge necessari per arribar a destinació una fruita delicada com són préssecs i nectarines, per exemple.

La poma és la fruita de més producció per al grup del Pla d’Urgell, amb 75.000 tones

El grup, amb seu a la capital del Pla d’Urgell, té en la fruita la seua activitat principal, encara que no és l’única, ja que compta amb d’altres sectors com la logística o les energies renovables.

En el cas de la fruita, la seua principal producció és la poma, amb 75.000 tones, seguida dels cítrics (50.000 tones), la fruita de pinyol (30.000 tones), les tropicals (25.000 tones) i la pera (20.000 tones), segons La Vanguardia. Amb tot, el grup comercialitza anualment 300.000 tones.

Precisament, una de les grans apostes en els darrers anys ha estat les seues plantacions a Sòria, on conrea poma en altura a Burgo de Osma i on està emprenent ampliacions, per exemple en cambres frigorífiques i on també ha obtingut una llicència municipal per construir una bassa de reg.

També conrea pomeres tant a Lleida com a Osca. Així mateix creix a Andalusia, on compta amb noves superfícies destinades també a la poma i el cultiu de la mandarina.

El grup manté un important pla d’inversions, que durant els dos últims exercicis han arribat als vuit milions d’euros. Bona part han anat destinats a la millora en producció i també emmagatzemament a Mollerussa, així com noves línies a Bellver de Cinca.

Enguany, el capítol d’inversions del grup, amb quaranta anys d’experiència en el sector hortofructícola, compta amb una dotació de dotze milions, que serviran en part per finançar la que serà la seua nova delegació a MercAlicante, on preveu la construcció d’un gran magatzem.

tracking