SEGRE

AGRICULTURA METEOROLOGIA

La calamarsa fa malbé pera i poma a les Garrigues

Dos fronts afecten poblacions com les Borges Blanques, Juneda i Puiggròs || Agricultors valoraran avui els danys

Peres danyades pel granís d’ahir.

Peres danyades pel granís d’ahir.RAMON ALISÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos fronts tempestuosos de granís, pluja i vent procedents d’Aragó van afectar ahir a la tarda finques de peres i pomes de poblacions de les Garrigues. El primer front va arribar a Lleida cap a les cinc de la tarda i va descarregar pedra a les Borges Blanques, Juneda i Puiggròs. Va afectar sobretot pera blanquilla que ja s’havia començat a collir, així com poma de la varietat royal gala i algunes peres conference. El segon front, que va arribar a la zona cap a les vuit, amenaçava també amb granís però finalment només va quedar en pluja i un fort vent, així com pedra barrejada amb aigua en alguns punts com Linyola i les Borges, encara que sense causar danys.

No obstant, els agricultors temen que el vent d’aquesta segona tempesta hagi provocat la caiguda de peres conference, ja que aquesta varietat es desprèn molt fàcilment dels arbres. En tot cas, no podran comprovar els danys fins avui, quan puguin accedir a les finques, que ahir es trobaven negades i enfangades.

D’altra banda, per les xarxes socials circulaven ahir fotografies de l’afectació de la tempesta en poblacions de la Franja, com una imatge d’un reng sencer de pomeres caigudes a Saidí.

Tempesta elèctrica al Pallars, que deixa 78 litres a Espot Els Pallars es van veure afectats ahir per una tempesta elèctrica que va descarregar amb força a Tremp, on alguns veïns es van quedar sense llum durant uns instants, encara que va tornar al cap de poc. Aquesta tempesta podria haver deixat inutilitzables alguns electrodomèstics de la capital del Jussà. Així mateix, a Espot es va registrar ahir el rècord de pluja a Catalunya, amb 78 litres per metre quadrat. Des del Meteocat van informar que en aquest municipi van arribar a caure 26 litres en només mitja hora. Es preveu que les pluges tornin avui a les comarques del Pirineu.

tracking