SEGRE

NORMATIVA TERRITORI

La Generalitat fixa els criteris per als molins d’oli ‘de qualitat ambiental’

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria de Territori i Sostenibilitat ha establert els criteris que hauran de seguir els molins d’oli per poder aconseguir el distintiu de garantia de qualitat ambiental. Encara que no es podrà utilitzar per a la publicitat dels productes ni als envasos, sí que serà possible integrar el distintiu a la imatge corporativa. D’aquesta manera podrà fer constar que es tracta d’un molí d’oli “respectuós amb el medi ambient”.

Els criteris se centren a prevenir la generació de residus, valoritzar els residus que es generin, optimitzar el consum d’aigua i energia i fomentar la compra verda i innovadora per augmentar l’ús de productes i serveis ambientalment preferibles, segons afirma la resolució de Territori.

Per exemple, l’establiment haurà de portar un registre del consum d’aigua, tant del procés productiu com de les activitats auxiliars, amb la finalitat de conèixer i avaluar a partir de comparatives interanuals les millores que s’han aconseguit i detectar els consums anòmals.

La conselleria també aposta per minimitzar l’impacte ambiental de les instal·lacions de l’oli i promoure la mobilitat sostenible a l’hora de distribuir els productes. Així mateix, també defensa l’adopció de mesures contra la contaminació de caràcter sonor.

tracking