SEGRE

Nufri preveu recollir 75 milions de quilos de poma aquesta campanya

Entre les finques de Lleida i Sòria, el que representa el 17% del total de la producció estatal

Pomes de Nufri a la finca d'El Burgo de Osma.

Nufri preveu recollir 75 milions de quilos de poma aquesta campanyaNufri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Nufri preveu recollir aquesta campanya uns 75 milions de quilos de poma, el que representa aproximadament un 17% de la producció de l’Estat espanyol. La finca de la Rasa del grup Nufri, a Sòria, ha iniciat aquesta setmana la recol·lecció de les seues primeres pomes de la temporada amb una previsió d’un total de 25 milions de quilos de les varietats Golden, Gala, Fuji, Envy i Evelina. La campanya s’allargarà fins la primera setmana de novembre simultaniejant les diferents varietats.

Segons explica la firma, durant aquest hivern s’han plantat les últimes 60 hectàrees de la finca que arriben així a les 800 hectàrees plantades, amb les quals quan es trobin en plena producció, es preveu arribar al voltant dels 40 milions de quilos de pomes anuals.

La finca de la Rasa donarà feina durant la recol·lecció a 500 treballadors al camp, que se sumaran als 75 treballadors fixos de la central i preveu incrementar les seues necessitats de personal en els propers anys juntament amb l’increment de volum.

Ignasi Argilés, director de producció i comercialització del Grup Nufri, ha valorat com a correcte l’acabament de la passada campanya que “sobretot en la seua segona meitat s’ha vist influïda per la producció europea, però estem convençuts que la nostra aposta per una marca nacional forta i de qualitat ens mantindrà en la ment del consumidor i ens permetrà incrementar el consum en els propers anys sense dependre de la producció dels nostres competidors”

Per a Argilés també és moment de fer balanç de la introducció al mercat de tres varietats club, produïdes pel grup: Envy i Opal, a començaments de campanya, i Evelina durant la segona meitat. “Es tracta d’unes varietats amb unes característiques organolèptiques excepcionals: sabor, color, cruixit, textura, duresa. Després de les accions promocionals que s’han dut a terme en el punt de venda, els consumidors les han pogut provar i les sensacions són molt bones.”

Segons Ignasi Argilés “si hi ha una clara aposta des de la nostra empresa és la manera amb què la marca Livinda s’atansa al consumidor. Ja des del principi Livinda ha reivindicat el seu vessant més social i compromès. Livinda reivindica el seu origen, 100 per 100 d’aquí, amb una clara vocació per recolzar a l’esport femení”. La distribució de poma sota l’etiqueta Livinda suposarà el 10% de la producció total de Nufri.

Aquesta temporada s’han realitzat multitud de col·laboracions en esdeveniments esportius, amb organitzacions socials i amb la distribució de nombrós marxandatge i més de 10.000 pomes donant suport a diferents causes i treballant amb organitzacions com Mans Unides i AECC. “Estem especialment orgullosos de la participació de Livinda juntament amb l’ajuntament d'El Burgo de Osma en la creació de la 1a Cursa Livinda que es va celebrar el mes de juliol passat juntament amb la mitja marató. La gran acceptació rebuda ens impulsa a consolidar aquesta col·laboració en un futur contribuint al desenvolupament d’activitats de lleure del lloc on estem implantats” ha afegit el director de producció i comercialització.

Però per a Argilés si hi ha un projecte estrella que defineix l’ADN de Livinda és el projecte de mecenatge esportiu EllasSonDeAquí que es consolida en aquesta segona edició amb 33 projectes presentats, 24 esports, representant 12 comunitats autònomes i en el qual hi ha més de 400 esportistes femenines involucrades.

Aquest any s’han sol·licitat més de 150.000 euros i durant la Firia Fruit Attraction es donaran a conèixer quins han estat els projectes escollits per les ambaixadores de la marca per rebre el patrocini de les pomes  Livinda.

Una altra de les novetats que presentarà Livinda en aquesta campanya, serà la renovació de la seua imatge juntament amb la seua nova campanya de comunicació.

tracking