SEGRE

RAMADERIA BOVÍ

El pastone confirma les seues qualitats per alimentar vedells

Imatge de les jornades tècniques del boví de carn.

Imatge de les jornades tècniques del boví de carn.COOPERATIVA D’IVARS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dissetena Jornada del Boví de Carn a la Cooperativa d’Ivars va servir ahir perquè els tècnics de l’entitat compartissin amb els 100 assistents l’èxit de la recent certificació de la fàbrica de pinsos de Torregrossa com GLOBALG.A.P, alhora que van exposar els reptes pendents per aconseguir també el segell de qualitat sostenible i amb reconeixement internacional en un conjunt destacat de les seues granges.

També es van exposar algunes conclusions referents a l’àrea d’innovació, com són que el pastone es consolida com una matèria primera excel·lent per als vedells, i que els farratges, en comptes de la palla, ajuden a equilibrar el consum excessiu de pinso. D’altra banda, van explicar que no s’han detectat millores significatives en l’ús de pinsos alcalins.

Des del Consell Superior d’Investigacions Científiques, es va comentar la potencialitat de la diversitat de la flora intestinal i l’èxit per a un engreix eficient del vedell basat en el creixement físic, funcional i microbiològic del rumen.

Quant a la situació dels mercats, es va parlar també de la relativa incertesa de l’exportació en viu i el correcte funcionament de la venda interior en canal, encara que s’hagi de tenir en compte l’existència d’un cens elevat del sector boví i l’estancament pel que fa als preus.

tracking