SEGRE

Els Mossos d'Esquadra faran controls als camions de porcs

La consellera Jordà anuncia a la Fira de Sant Miquel una comissió interdepartamental per abordar l'alarma de la pesta porcina africana

Se celebra entre el 27 i el 30 de setembre

Imatges de la Fira de Sant Miquel 2018Magdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra realitzaran controls de seguretat a tots els camions de porcs que arribin a Catalunya per evitar l'entrada de la pesta porcina africana. Així ho ha anunciat la consellera d'Agricultrua, Teresa Jordà, en l'acte inaugural a Lleida de la 64a edició de la fira Sant Miquel i la 33a del saló Eurofruit. La consellera ha destacat que l'alarma per la pesta porcina africana és una de les majors preocupacions del sector ramader en aquest moment i per aquest motiu ha avançat que la Generalitat impulsarà una comissió interdepartmental integrada per Agricultura, Interior, Salut, Economia, Territori i Sostenibilitat, i Treball.

De la seua banda, l’alcalde i president del Patronat de la Fira de Lleida, Fèlix Larrosa, ha destacat la tasca que la Paeria està fent des de fa anys a l’Horta de Lleida, amb les inversions per al manteniment de camins, el nou servei de mobilitat (taxis a demanda), la recollida de residus i el reforç de la seguretat ciutadana, entre d’altres. També ha dit que s’està finalitzant un Pla de Telecomunicacions o Digitalització del territori.

El president de la Cambra de Comerç de Lleida i de la Comissió Delegada de Fira de Lleida, Joan Simó, ha afirmat que “la Fira Agrària de Sant Miquel-Eurofruit contribueix a què el sector fructícola català tingui molt prestigi en els mercats d’arreu i és un certamen de referència per dur-hi a terme relacions comercials entre els professionals del món agrari”.

Simó ha demanat a les administracions que apliquin polítiques efectives que contribueixin a revertir la despoblació del món rural i l’envelliment de la seva població, a impulsar la implantació de les noves tecnologies al camp per generar nous negocis i a potenciar les infraestructures a les comarques de Lleida.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha defensat el paper que té Sant Miquel-Eurofruit “com a aparador de la producció i la comercialització agroalimentària de les terres de Lleida i com a punt de trobada dels professionals del sector agrari”. Reñé ha enumerat diferents accions que la Diputació està desenvolupant en pro del sector, com ara la plataforma experimental d’ametller amb diferents dotacions de reg que promouen l’IRTA i l’ens provincial, el futur Hospital Veterinari que la Diputació està construint a Torrelameu (la Noguera) o el foment del consum d’aliments de proximitat amb la promoció a la fira de la campanya “Aliments del territori i tu”.

tracking