SEGRE

EMPRESES INSTAL·LACIONS

Cargill inverteix vint milions en la planta de pinsos de Mequinensa

La multinacional de nutrició animal augmenta la plantilla amb 23 nous llocs de treball fins als 60 || Especialitzada en aliments per a garrins, amplia l’oferta

Imatge de la nova planta de nutrició animal de Cargill a Mequinensa.

Imatge de la nova planta de nutrició animal de Cargill a Mequinensa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La multinacional Cargill va inaugurar ahir una nova planta de nutrició animal a Mequinensa, que ha representat una inversió de vint milions d’euros, la segona més important que ha realitzat la multinacional nord-americana a l’Estat en els últims dos anys després del Port de Barcelona, i la creació de vint-i-tres nous llocs de treball, fins a assolir una plantilla total de seixanta persones.

La companyia, que és present en setanta països amb més de 155.000 empleats arreu del món, reuneix d’aquesta manera a la fàbrica aragonesa tota l’activitat i els treballadors de la divisió espanyola de nutrició animal.

La nova planta de Mequinensa produirà tota mena de preparats per a nutrició animal

Segons el director comercial per a Cargill Premix & Nutrition, Gonzalo Idiáquez, als productes que ja es feien a Mequinensa (pinso de garrins i concentrats i additius per a garrins), s’hi sumen a partir d’ara l’oferta “amb premescles vitamínics minerals (premix), additius i una altra sèrie de complexos vitamínics per a totes les espècies, no només per a garrins”.

La nova planta inclou més de vuitanta-cinc sitges que alimenten deu bàscules de precisió “amb un sistema únic que permet un rang de pesos més ampli per ingredient i que fa que més del 95 per cent de les dosificacions siguin automàtiques i es minimitzin així possibles riscos i errors”, van explicar fonts de la companyia.

Aquesta nova planta compta amb tres línies de producció diferenciades que li permetran obtenir, en conjunt, una capacitat de producció de més de cent tones diàries per tanda de premix.

“Cent tones és una capacitat molt important. Parlem de cinc-centes tones setmanals i una producció anual de 24.000 tones, que és una producció molt important”, va ressaltar Idiáquez.

“Estem molt orgullosos d’inaugurar aquesta nova planta, que inclou una tecnologia de producció molt avançada amb l’automatització de processos, precisió en la dosificació i sobretot qualitat en el producte acabat, amb el compliment dels estàndards més elevats en seguretat alimentària”, va explicar Jolanda van Haarlem, directora de la divisió Cargill Premix & Nutrition a Europa.

Imatge de la nova planta de nutrició animal de Cargill a Mequinensa.

Imatge de la nova planta de nutrició animal de Cargill a Mequinensa.

tracking