SEGRE

RAMADERIA COMERÇ

“Volen arruïnar el sector cunícola enfonsant el preu”

El sector productor denuncia Carrefour davant del ministeri d’Agricultura || Assegura que ven més barat que a França

Imatge d’una explotació de conills.

Imatge d’una explotació de conills.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els productors de carn de conill, representats per ASAJA, COAG, UPA i les organitzacions sectorials CONACUN i CUNIBER, reunits ahir a Madrid, van denunciar públicament “les abusives pràctiques comercials que porta a terme una cadena de distribució d’origen francès”. Aquestes organitzacions qüestionen, en un comunicat, que “l’interès real de la cadena no sigui arruïnar els cunicultors espanyols en benefici del seu propi país”.

D’altra banda, els productors també van anunciar ahir al mateix comunicat que instaran “el ministeri d’Agricultura que, a través de l’Agència d’Informació i Control Alimentari (AICA), es reforcin els controls sobre aquestes pràctiques comercials suposadament abusives dutes a terme per la delegació espanyola de la cadena de supermercats gal·la, que incomplirien les exigències regulades per l’actual llei de la Cadena Agroalimentària”. Segons van explicar els productors de carn de conill, “Carrefour, abusant de la seua presumpta posició de domini, està afavorint a la destrucció del valor a la cadena, fet que suposarà un greu perjudici per al sector productor ja que no es respecta la llei de l’oferta i la demanda, en un moment de greu carestia de producte”.

Segons FACC, el preu en origen és de 2,25 euros el quilo, mentre que el consumidor final paga 7 €

Com ja va informar SEGRE el passat dia 6 d’octubre, els productors van assegurar, mitjançant un comunicat de la Federació d’Associacions de Cunicultors de Catalunya (FACC), que el sector del conill es troba en crisi per falta d’existències i que moltes explotacions tanquen per manca de recursos.

No obstant això, aquesta multinacional francesa “sí que manté a França preus de carn de conill gairebé un 50 per cent més cars que a Espanya”, unes cotitzacions que “beneficien la sostenibilitat de les explotacions cunícoles franceses i representen un clar greuge comparatiu per als productors espanyols”, segons van argumentar els organitzadors en el comunicat.

Segons van explicar ASAJA, COAG, UPA i les organitzacions sectorials CONACUN i CUNIBER, el sector estudia mesures amb l’objectiu de “forçar una solució a aquesta greu problemàtica en cas de no tenir resposta”.

Situació crítica de la llotja de Moncun per falta de suportLa Federació d’Associacions de Cunicultors de Catalunya va reclamar el mes de setembre als operadors i a les administracions públiques un suport a la continuïtat de la llotja lleidatana que marca els preus al sector, Moncun, com a referència dels preus del conill tant a Catalunya com a la resta de l’Estat. Els productors també van sortir ahir en defensa de la llotja, nascuda l’any 2015 de la unió de sinergies de les llotges de Bellpuig i Mercolleida, després d’assegurar que està al límit de la desaparició per la falta de suport dels escorxadors.

tracking