SEGRE

Preveuen una caiguda del 10% en la producció d'oli a Lleida

La collita se situaria en 10.000 tones, segons la Federació de Cooperatives Agràries

Recollida d'olives.

Preveuen una caiguda del 10% en la producció d'oli a LleidaSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya preveu una caiguda de gairebé un 15% en la producció d’oli d’oliva en relació amb la campanya 2017-18. Segons les seues dades, enguany la collita se situaria en unes 31.800 tones, que tot i la davallada serien superiors a les 31.200 tones d’una campanya mitjana.

A la demarcació de Lleida la producció d’enguany seria d’unes 10.000 tones, un miler menys que la temporada passada.

Antoni Galceran, responsable d’oli de la FCAC, explica que “ens trobem davant d’una campanya correcta a nivell productiu, tot i que la producció final dependrà de les pluges del mes d’octubre, sobretot en els secans, i dels rendiments d’oli que s’acabin obtenint”.

A nivell mundial, les primeres estimacions coincideixen en una davallada de la collita en els principals països productors: Itàlia, Grècia i Tunísia. L’Estat espanyol és l’únic productor on, de forma global, hi ha una previsió d’increment del 15%, arribant al voltat del milió i mig de tones.

Pel que fa al preu de l’oli, havia caigut un 30% els últims mesos arribant als 2,61 euros/kg al maig. Galceran avança que “la davallada generalitzada de la producció, que podria caure un 8% a nivell mundial, fa preveure que no hi ha motius per esperar una nova baixada del preu i més tenint en compte l’increment sostingut del consum d’oli d’oliva les últimes campanyes”.

tracking