SEGRE

AGRICULTURA PRODUCCIÓ

“La importació d'oli sense aranzels en castiga el preu”

Segons JARC, que denuncia una “distorsió” dels preus || La cooperativa de Juncosa inicia la recol·lecció d’oliva

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JARC-COAG va denunciar ahir la “distorsió” de preus que, segons l’organització agrària, “han provocat les importacions d’oli extracomunitari sense aranzels”. Assegura que el pacte comercial de la UE amb tercers països “ha desequilibrat la balança comercial” que havia permès que a l’última campanya hi hagués uns preus “justos” i que enguany, amb la baixada de producció prevista, “haurien de ser millors i compensar econòmicament aquesta caiguda”. A més, assegura que aquest oli, procedent principalment del Marroc, Tunísia i Turquia, “no és verge extra ni ve emparat sota cap segell de qualitat”.

D’altra banda, algunes cooperatives de la DO les Garrigues, com per exempe la cooperativa de Juncosa, han avançat la recol·lecció d’oli a l’octubre, en un moment en el qual l’oliva està a l’inici de la maduració, fet que, amb una molturació a baixa temperatura, i segons afirma la cooperativa de Juncosa, “augmenta la intensitat i la conservació de les aromes pròpies del fruit acabat de collir, aconseguint un oli de qualitat”.

El president de la DO les Garrigues, Enric Dalmau, va manifestar que, malgrat el descens de vendes d’oli a nivell global en un any, el consum d’oli d’oliva verge extra continua pujant i les vendes han crescut un 13,5%. La DO ha augmentat en 120.000 quilos les seues vendes i ja freguen els 2 milions de quilos d’oli embotellat.

Imatge de recol·lecció de les olives en una finca de la cooperativa de Juncosa.

Imatge de recol·lecció de les olives en una finca de la cooperativa de Juncosa.AGRÍCOLA SANT ISIDRE I SECCIÓ DE CRÈDIT DE JUNCOSA

tracking