SEGRE

Jordà aposta per "avançar plegats" per dignificar el paper de la dona en el món rural

La consellera Jordà en un moment de la seua intervenció a l'acte a la Seu Vella de Lleida.

Jordà aposta per "avançar plegats" per dignificar el paper de la dona en el món ruralÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, ha presidit aquest divendres a la Seu Vella de Lleida l’acte institucional en motiu del Dia Internacional de la Dona Rural. La jornada té com a objectiu retre homenatge i reconèixer el paper de les dones en l’agricultura, la ramaderia, l’emprenedoria rural, i la fixació de la població en el territori.

En la seva intervenció, Jordà, que ha tingut un record i reconeixement a les conselleres Dolors Bassa i Meritxell Serret, i a la seva tasca en pro de posar en valor el paper de la dona arreu, ha volgut donar visibilitat a la important contribució de les dones a la millora econòmica, empresarial, social, i cultural de les àrees rurals. La consellera ha fet una crida a “dignificar el paper de la dona en el món rural i amb ella l’ofici i fer del món rural, un espai amb qualitat de vida que aporta qualitat de vida al conjunt del territori i del país”.

Jordà ha posat de manifest que s’identifica noves tendències a escala mundial en relació a l’emergència d’una generació de nova pagesia: persones joves que decideixen per voluntat pròpia incorporar-se al sector agrari. “En aquesta evolució destaca la rellevància que pren el paper de les dones. Formen part de la nova generació de persones que es posen al capdavant d’explotacions agràries familiars o no amb actituds i aptituds empresarials innovadores i molt orientades als nous mercats emergents. I així emergeixen alhora noves maneres de fer les coses, amb l’autonomia de gestió com a element clau per a la viabilitat de la pagesia, l’economia verda, i la prestació de serveis són nínxols d’oportunitat per als joves”, ha afirmat.

La consellera ha afegit que “l’autonomia de gestió la traslladen també a les seves vides volent trencar amb l’estereotip de pagesia solitària, i també amb el tòpic de duresa".

tracking