SEGRE

COMERÇ RESULTATS

Lleida exporta per valor de 1.400 milions fins a l'agost, un 1,3% més

Malgrat doblar les importacions, les compres a l’exterior creixen un 12,8% en vuit mesos || Les vendes de productes agroalimentaris baixen a un 66,1% del total

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de la duana lleidatana, Edullesa.

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de la duana lleidatana, Edullesa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les exportacions lleidatanes de mercaderies s’han situat en 1.391,4 milions d’euros entre els mesos de gener i agost, la qual cosa representa un augment de l’1,3 per cent respecte al mateix període de l’any passat, segons les dades publicades ahir pel ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Paral·lelament, les importacions es van disparar en aquell mateix període de temps un 12,8 per cent, fins als 648,5 milions d’euros. Així doncs, la balança comercial de Lleida ha registrat un superàvit de 742,9 milions, encara que és un 7 per cent inferior a la dels vuit primers mesos de l’any passat.

Una vegada més el gruix de les exportacions lleidatanes, el 66,1 per cent del total, van ser vendes de productes agroalimentaris, begudes i tabac, per valor de 919,7 milions d’euros, xifra que suposa un descens de l’1% respecte a l’acumulat dels mesos de gener i agost de l’any passat. Només el mes d’agost, la província va exportar per valor de 219,5 milions, un 1,8 per cent més, i al seu torn les importacions van pujar un 19,2 per cent, fins als 75,6 milions.

Les exportacions de les empreses catalanes han crescut un 3 per cent fins a l’agost

Les exportacions agroalimentàries van implicar només aquell mes el 79,1 per cent del total de les vendes a l’exterior de la província, per un valor de 173,7 milions d’euros, un 6 per cent més que l’agost del 2017. Per la seua banda, les empreses catalanes van vendre a l’exterior l’agost per valor de 5.026 milions d’euros, el 2,67 per cent més que el mateix mes de l’any passat.

Durant els primers vuit mesos de l’any, el valor de les exportacions va arribar als 48.009 milions d’euros, el 3 per cent més que els primers vuit mesos del 2017. El dèficit comercial a Catalunya, la diferència entre exportacions i importacions ha situat els primers vuit mesos de l’any en 11.872 milions d’euros, un 31 per cent més que fins a l’agost del 2017. Per sectors, les empreses químiques catalanes mantenen el lideratge en exportacions en el període dels primers vuit mesos de l’any amb unes vendes per valor de 12.627 milions d’euros, el 3,9 per cent més que el mateix període any passat.

Les empreses de béns d’equip ocupen el segon lloc al rànquing d’exportacions amb 8.355 milions d’euros, el 2,1 per cent més que fa un any, i el tercer sector més internacionalitzat a Catalunya és el de l’automòbil amb 7.800 milions d’euros, el 9,7 per cent més.

Quant al conjunt d’Espanya, les exportacions el mes d’agost van augmentar el 7,7 per cent i en l’acumulat dels vuit primers mesos de l’any l’increment ha estat del 4,2 per cent.

Per la seua banda, el saldo negatiu de la balança comercial va augmentar un 27,3 per cent fins a l’agost, en comparació amb el mateix període de temps el 2017, i es va situar en un total de 20.890 milions d’euros.

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de la duana lleidatana, Edullesa.

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de la duana lleidatana, Edullesa.SEGRE

tracking