SEGRE

EMPRESA INVERSIÓ

Nutreco inverteix 6 milions en una nova planta de pinso a Lleida i crea 40 llocs de treball

Les instal·lacions tenen capacitat per produir 50.000 tones anuals d’aliment per a garrins || La multinacional holandesa produeix el 20 per cent del total d’aliments per a consum animal de l’Estat

D’esquerra a dreta, Van Bonzel, Larrosa, Miranda i De Willdt tallen la cinta de la nova planta.

D’esquerra a dreta, Van Bonzel, Larrosa, Miranda i De Willdt tallen la cinta de la nova planta.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Nutreco va inaugurar ahir una nova planta de fabricació de pinsos per a garrins ubicada a les instal·lacions de la filial Nanta, que anteriorment va ocupar Copaga, al polígon industrial El Segre de Lleida. La inversió efectuada per la companyia neerlandesa per posar en marxa aquestes instal·lacions ha estat de sis milions d’euros, tal com va explicar Jordi Usall, director comercial de la fàbrica de la capital del Segrià. Així mateix, va destacar que tindran capacitat per produir 50.000 tones de pinso a l’any, xifra que podran doblar si fos necessari. En aquest sentit, va indicar que ja hi han habilitat l’espai i que, arribat el cas, únicament caldria adquirir la maquinària. Amb tot, Usall va subratllar que la nova planta donarà feina a quaranta persones, entre llocs de treball directes i indirectes, i que proveirà milers de granges de tot l’Estat, especialment de Catalunya i d’Aragó.

Aquests dos territoris són líders al sector del porcí, amb més de quinze milions de caps en conjunt, segons afirmen les dades del ministeri d’Agricultura a juny del 2018.

En la mateixa línia, el paer en cap, Fèlix Larrosa, va remarcar que la inversió de Nutreco reforça la posició de Lleida com a capital del sector agroalimentari, principalment del porcí. “La suma d’iniciatives com aquesta fa que aquest sector sigui el que més aporta al nostre PIB i el que més internacionalitza la nostra economia”, va assenyalar Larrosa.

Per la seua banda, Harm de Willdt, CEO de Trow Nutrition, firma que pertany també al grup Nutreco, va posar èmfasi en la voluntat de l’empresa d’ajudar el creixement del sector agropecuari i contribuir a l’increment de la productivitat a través de la innovació i del desenvolupament de millors productes alimentaris. Igualment, va insistir en la necessitat d’oferir solucions integrals als ramaders i contribuir a reduir l’ús d’antibiòtics a les explotacions mitjançant la investigació en salut.

Així mateix, el secretari general d’Agricultura i Alimentació del ministeri d’Agricultura, Fernando Miranda, va posar en relleu que la inversió efectuada per Nutreco a Lleida demostra la confiança dipositada pels inversors en el teixit productiu agropecuari estatal. En aquest sentit, va indicar que la producció alimentària destinada als animals representa el 12 per cent del total de la fabricació d’aliments a l’Estat. De totes maneres, va destacar que Nanta està darrere del 20 per cent dels aliments per a consum animal elaborats a Espanya.

Insten a reforçar la col·laboració entre Espanya i Holanda al sector L’ambaixador neerlandès a Espanya, Matthijs van Bonzel, va posar el focus en la importància de reforçar la col·laboració entre Espanya i els Països Baixos en relació amb el sector agropecuari. En aquest sentit, va explicar que l’Estat espanyol és un mercat immens i que, malgrat que competeix amb el seu país en alguns camps, és fonamental que siguem conscients que els productors d’aquí i d’allà han de remar en una mateixa direcció, en sintonia amb el secretari d’Agricultura i Ramaderia del ministeri d’Agricultura, Fernando Miranda. Així doncs, Van Bonzel va destacar que els Països Baixos són el segon inversor més gran a Espanya dins del mercat comú europeu i va assenyalar que 2.300 companyies amb més del 30 per cent de capital neerlandès inverteixen ara en territori espanyol. “En l’àmbit del porcí, Lleida és molt important i, per tant, és molt adequat que Nutreco hagi decidit fer la inversió aquí”, va concloure.

tracking