SEGRE

COOPERATIVES RESULTATS

Actelgrup factura 191 milions i redueix els beneficis a 292.000 €

Per destinar aquest exercici 2,2 milions a repartir-lo en ràpels entre els socis

Vista general de l’assemblea general ordinària d’ActelGrup celebrada ahir a la Llotja.

Vista general de l’assemblea general ordinària d’ActelGrup celebrada ahir a la Llotja.ACTELGRUP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ActelGrup va celebrar ahir a la Llotja l’assemblea general ordinària, en què va presentar i va aprovar el balanç econòmic de l’exercici 2017/2018, entre els quals destaquen una reducció de la facturació fins als 191 milions d’euros i uns beneficis de 292.000 euros.

Segons va explicar el director general de la cooperativa de segon grau, Fernando Chocarro, aquesta disminució en el resultat és conseqüència directa del fet que el consell rector ha decidit tornar el màxim possible de l’excedent operatiu del grup, directament als socis i a les cooperatives, que aquest any s’ha materialitzat en gairebé un milió d’euros més que a l’exercici 2016 al 2017, fins a assolir els 2,19 milions d’euros, en conceptes de ràpels i complements a la liquidació d’extensius, fruita i subministraments.

“L’objectiu d’aquesta decisió és una clara aposta per ajudar que els socis puguin rebre el millor resultat econòmic i com més aviat millor”, va manifestar, tot dins del que preveu el Pla Estratègic 2017-2019 sobre els productors i el benefici de l’empresa.

Per la seua banda, el president d’ActelGrup, Josep Maria Codina, va explicar que la cooperativa compta amb una nova incorporació de la cooperativa Alonso de Mendoza, amb la qual cosa arriba als 110 socis. La producció se centra en pruna i préssec.

En aquest sentit, Chocarro també va dir que un dels objectius d’ActelGrup és “incrementar la quota de penetració al mercat estatal”.

A més a més, Codina va remarcar l’acord de col·laboració firmat entre ActelGrup i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, per a la realització d’activitats formatives per als associats. La primera acció formativa ha estat un curs d’especialització universitària en la gestió d’una empresa agrària en el món cooperatiu, en la qual han participat un total de vint-i-cinc joves de diverses cooperatives.

Abandó de les inversions que no donen marge de benefici Fernando Chocarro va explicar que, tal com marca el Pla Estratègic, es porta a terme una reducció d’inversions per optimitzar recursos. Així mateix, pel que fa al negoci de l’oli, s’ha abandonat tota l’activitat a granel. “Això ha contribuït –segons ActelGrup– al fet que amb la disminució d’estocs dels subministraments i amb la millora de la gestió del cobrament a clients, s’hagi aconseguit reduir durant els dos últims anys gairebé a la meitat el deute, i ha passat de 34 a 17 milions d’euros.”

tracking