SEGRE

FRUITA LABORAL

La campanya de la fruita a Lleida se salda amb uns 37.000 contractes

Un 10,48% menys que en la campanya passada pels efectes de la pedra || Inspecció de Treball aixeca 18 actes per contractació irregular en un centenar de visites

A Lleida es van comptabilitzar 36.913 inscripcions a la Seguretat Social per a la campanya de la fruita.

A Lleida es van comptabilitzar 36.913 inscripcions a la Seguretat Social per a la campanya de la fruita.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La campanya passada de la fruita a la província de Lleida es va acabar amb un total de 36.913 inscrits entre els mesos de maig i setembre al règim agrari de la Seguretat Social, la qual cosa suposa una reducció del 10,48 per cent respecte als mateixos mesos de l’any passat, a causa del descens de producció per les inclemències meteorològiques de l’estiu.

El volum d’altes de temporers a la província entre maig i setembre suposa el 67 per cent del total dels que es van efectuar a Catalunya.

Aquests van ser algunes de les dades que es van donar a conèixer ahir en una reunió entre els sindicats Comissions Obreres (CCOO) i UGT, les organitzacions agràries Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (Jarc-Coag) i Asaja Lleida i responsables de la Generalitat.

En aquestes dades, segons el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), no hi ha reflectides les altes referides al règim especial de fruites i conserves vegetals que engloba el sector de cooperatives i magatzems de fruita que s’ocupen de la comercialització.

A la reunió també es van exposar els resultats de l’actuació de la Inspecció de Treball a la campanya de la fruita dolça des del mes de juny fins al mes d’agost, consistent en visites in situ de manera aleatòria tant a les explotacions agràries com als magatzems de fruita. Els resultats de les inspeccions, a falta de tancar algunes actuacions, van donar com a resultat un total de 102 visites, un 18,4 per cent menys que al 2017. El nombre d’actes aixecades va ser de 18, un 21,7 per cent inferiors a l’any passat.

A més, aquestes actes d’infracció, majoritàriament per irregularitats en l’alta a la Seguretat Social del treballador, representen tan sols el 0,0048 per cent de totes les que es van efectuar a Lleida durant la campanya.

Aquesta dada, segons els empresaris de la fruita de la província, confirma l’estricte compliment de la normativa i revela que, “davant les crítiques d’algunes formacions polítiques i de sindicats”, a la campanya de la fruita s’està treballant en la immensa majoria dels casos dins de la legalitat.

tracking