SEGRE

Agricultura ha fet més de 29.000 controls contra la pesta porcina africana

Aquest dijous s’ha reunit per primer cop la Comissió Interdepartamental per a la prevenció de l’entrada d’aquesta malaltia a Catalunya

La reunió de la Comissió Interdepartamental contra la pesta porcina

Agricultura ha fet més de 29.000 controls contra la pesta porcina africanaGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’evolució recent de la Pesta Porcina Africana (PPA) a Europa ha motivat que el departament d’Agricultura reforci les mesures de vigilància. Des de l’1 de gener de 2018 s’han pres 29.630 mostres serològiques de bestiar porcí. Així s’ha informat a la primera reunió de la Comissió Interdepartamental per a la Prevenció i Lluita contra la Malaltia de la Pesta Porcina Africana, que ha estat presidida per la consellera del departament d’Agricultura, Teresa Jordà, i ha comptat amb representants dels departaments de Presidència; Vicepresidència, Economia i Hisenda; Acció Exterior; Salut; Interior i Territori i Sostenibilitat.

Jordà ha destacat que “evitar la pesta porcina africana és cosa de tots. Des del Govern estem fent tot el possible per impedir que entri a Catalunya. Així mateix, vull posar en relleu la feina que estan fent les explotacions del país del sector porcí per reforçar les mesures de bioseguretat, un aspecte molt important si volem evitar que se’n detecti cap cas.”

Durant la reunió, s’ha presentat el Pla de contingència que estableix els criteris i marca les pautes per a la intervenció operativa de les unitats implicades en la lluita contra la Pesta Porcina Africana. Cal recordar que es tracta d'una malaltia que es transmet per contacte entre els porcs o porcs senglars malalts i per la ingesta de restes d’altres porcs o porcs senglars morts i que no afecta en cap cas els humans.

tracking