SEGRE

RAMADERIA MERCATS

Rècord de sacrificis de porcí, que compensa un excés de producció

Mercolleida encadena dotze setmanes de descensos en els preus encara que els ramaders segueixen en beneficis || Millora les cotitzacions del garrí per la demanda

Imatge d’una granja de porcs de la província de Lleida.

Imatge d’una granja de porcs de la província de Lleida.J. MARTÍNEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La taula del porcí de la llotja de Mercolleida va acordar en la reunió de dijous passat un descens de les cotitzacions del porc viu de 0,003 euros/quilo per al productor, la qual cosa situa el preu del porc de Lleida en 1,038 euros/quilo, en el llindar de costos de producció. Aquesta decisió suposa encadenar dotze setmanes de descensos en les cotitzacions del principal sector ramader de Lleida, iniciades la setmana del 30 d’agost, quan va baixar 0,001 euros/quilo deixant el preu en 1,245 €/kilo. Segons van explicar fonts del sector, aquesta caiguda de les cotitzacions, molt compassada en aquestes setmanes, s’explica per l’increment de la producció tant pel redimensionament de les explotacions com per l’augment de la productivitat. A més, recorden que a l’estiu es partia d’uns preus molt elevats per al productor, la qual cosa ja feia preveure l’arribada d’aquests descensos.

Tanmateix, les fonts asseguren que la situació és del tot normal al sector, atès que aquest fort increment de l’oferta d’animals vius que surten a escorxador s’ha vist compensada pel rècord de sacrificis als escorxadors. I és que les indústries càrnies, en aquest sentit, han invertit a ampliar la capacitat de sacrifici fins al punt que l’oferta i la demanda de sacrifici segueix equilibrada.

Així mateix, l’increment de l’oferta de caps de bestiar porcí detectat en les últimes setmanes (tal com mostren les dades d’un augment de pesos dels animals portats a escorxador) s’ha produït quan s’ha detectat un increment de la demanda al mercat internacional de la Xina, una situació que facilita les exportacions.

D’altra banda, l’augment de sacrificis ha propiciat un increment de la demanda de garrins per omplir les places buides i els preus han pujat 3 euros fins als 30 euros per animal de 20 quilos.

Assajos ‘positius’ d’una vacuna contra la pesta porcina africana El catedràtic de Sanitat Animal de la Universitat Complutense de Madrid José Manuel Sánchez Vizcaíno va anunciar a la fira ramadera Sepor de Llorca la creació de la primera vacuna contra la pesta porcina africana (PPA), que podria estar al mercat d’aquí a un any i mig. Va relatar que la investigació en la línia positiva va començar l’any passat, quan CISA-INIA i la Universitat Complutense de Madrid van trobar un virus “que tenia les mutacions desitjades”. “A partir d’aquí, hem iniciat els assajos tant en domèstic com en salvatge”, va detallar, i va avançar que l’estudi s’acabarà ben aviat.

tracking