SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

La Fira de Maials ven 14.000 litres d'oli i rep 12.000 visitants

La Diputació de Barcelona anuncia ajuts per posar de relleu part del patrimoni local || Satisfacció dels expositors que organitzen tallers i degustacions

La Fira de Maials ven 14.000 litres d'oli i rep 12.000 visitants

La Fira de Maials ven 14.000 litres d'oli i rep 12.000 visitantsConsell Comarcal del Segrià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 21 edició de la Fira de l’Oli Verd de Maials va complir els objectius previstos pel consistori. Unes 12.000 persones van visitar el certamen i s’han venut més de 14.000 litres d’oli. Algunes de les raons d’aquests resultats apunten al preu del litre, que era de 4,60 euros. Una altra de les causes va ser el tipus de públic, sempre fidel, que visita el certamen i que busca un producte de qualitat, va explicar l’alcalde de Maials, David Masot. Paral·lelament al certamen, durant el cap de setmana s’ha pogut visitar el molí i la cooperativa. El primer edil va assegurar que la fira és un aparador per promocionar l’oli d’oliva verge extra i alhora els diferents productes que s’elaboren a la població i a d’altres municipis veïns, a més de les activitats que es duen a terme a Maials i es dóna a conèixer el patrimoni de la localitat.

La clausura de la fira va ser a càrrec del president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells. De fet, Castells va avançar que ben aviat la Diputació de Barcelona col·laborarà amb el consistori del municipi de Maials amb l’objectiu de posar de relleu part del patrimoni històric de la població a través d’un pla estratègic. El primer edil va recordar la vinculació de la corporació provincial amb el municipi, que es remunta a l’herència del Baró de Maials amb la cessió d’una finca de 500 hectàrees al municipi (actualment part d’aquesta la finca està en producció i la resta és bosc). A més, fa més de 20 anys, la Diputació de Barcelona també va cedir els terrenys en què ara s’ubica la zona esportiva de Maials, va explicar Masot. La mateixa herència va cedir a la Diputació de Lleida una altra finca de 800 hectàrees.

La fira de l’oli va congregar un centenar d’expositors i s’han dut a terme diverses degustacions i tallers, per la qual cosa el certamen està plenament consolidat i vol potenciar aquest tipus d’activitats paral·leles de cara a les pròximes edicions, així com ampliar la superfície d’exposició de maquinària agrícola. Segons Masot, els expositors van mostrar la seua satisfacció per les vendes que van aconseguir durant els dos dies de durada de la fira, “la qual cosa demostra que està més que consolidada i hem de mirar més enllà de cara a les pròximes edicions”, va assegurar Masot.

tracking