SEGRE

AGRICULTURA PRIMES

Lleida perd 10,7 milions en ajuts per a la fruita seca

Conreades en secà en els últims vuit anys, segons l’FCAC || Fins a 5.500 hectàrees d’aquest tipus de cultiu s’han abandonat

Camp d’ametlles de secà al terme d’Arbeca.

Camp d’ametlles de secà al terme d’Arbeca.ISMAEL CHIVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector de la fruita seca de secà ha deixat d’ingressar 32 milions d’euros en ajuts durant els últims vuit anys, segons va denunciar ahir la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), per la reducció de les ajudes directes del ministeri d’Agricultura i de la conselleria. A Lleida, l’import perdut és de 10,7 milions d’euros. També va xifrar en 5.500 hectàrees la superfície de cultiu abandonada en àrees amb menors aptituds agronòmiques. En aquest sentit, Roger Palau, responsable de fruita seca de l’FCAC, va admetre que “la proliferació de noves plantacions de regadiu suposarà un salt quantitatiu i qualitatiu en l’oferta” però es va preguntar “què passarà amb els ametllers i les avellanes de secà”, alhora que va insistir que “aquesta classe de plantacions haurien de continuar sent viables”.

L’FCAC va traslladar aquesta preocupació a la Mesa Sectorial Agrària de fruita seca que va convocar ahir la conselleria d’Agricultura. Aquesta organització va demanar que es tingués en compte la gravetat de la situació en la discussió dels pressupostos. Igualment, va instar a garantir la implementació de tots els instruments que permet la Política Agrària Comuna per fer viables aquestes explotacions.

tracking