SEGRE

CULTIUS PRODUCTES FITOSANITARIS

Les altes temperatures incrementen els símptomes de les malalties agrícoles

Imatge d’una de les ponències celebrades a ETSEA, ahir.

Imatge d’una de les ponències celebrades a ETSEA, ahir.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El professor de Patologia Vegetal de la UdL Vicente Medina va alertar ahir dels efectes del canvi climàtic en la lluita contra les malalties vegetals. En unes jornades celebrades ahir a Agrònoms, va destacar que la pujada de les temperatures es tradueix que els símptomes causats pels bacteris són més intensos.

Medina va al·ludir a nous bacteris detectats a la zona. Així va citar el Foamy o Xancre de l’escuma que afecta ametllers i fruiters, i ha estat identificat en plantacions de la Franja per un alumne de la UdL. Medina va afegir que aquest bateri, que provoca una escuma taronja segregada per l’escorça dels arbres, “no és gaire coneguda a Espanya”.

D’altra banda, va al·ludir al foc bacterià com una de les malalties que més preocupa els fructicultors de Lleida. Va afirmar que va arribar al territori “per plantes ornamentals contaminades procedents d’Holanda”. Medina va recalcar que el canvi climàtic és un dels factors que incideixen en la proliferació de bacteris juntament amb la intervenció humana i la introducció de materials contaminats en els cultius.

El també professor de la UdL Santiago Planas va parlar de normes fitosanitàries: “Lleida dóna rellevància a la formació sobre l’ús de fitosanitaris.”

tracking