SEGRE

EMPRESES BALANÇ

Llum verda a Indulleida a iniciar accions contra l'expresident

La junta d’accionistes faculta el nou consell per actuar per suposades irregularitats de Vendrell || Les primeres decisions s’esperen d’aquí a dos setmanes

Un moment de la junta general d’accionistes, l’última per a Marià Sorribas com a director.

Un moment de la junta general d’accionistes, l’última per a Marià Sorribas com a director.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta d’accionistes d’Indulleida va renovar ahir el consell d’administració de la fructícola d’Alguaire, al qual va facultar perquè emprengui les accions que consideri oportunes contra el que va ser el seu president fins al juny, Josep Maria Vendrell. Com va publicar SEGRE, el consell va detectar al juny “activitats irregulars” en l’ús de la targeta d’empresa del seu president i en va provocar la dimissió. Vendrell, per la seua part, ha defensat que “mai ningú no em va dir que fes res malament”.

Ara el nou consell actuarà en 10 o 15 dies. El nou consell està format per Joan Serentill, en representació de Fruilar SAT; Jaume Morreres Tost (cooperativa de Soses), Ramon Raul Roca Ramírez (cooperativa de Torres de Segre), Joan Miquel Brufau (cooperativa de Torrelameu), Miquel Josep Cortasa Martí (cooperativa d’Alcoletge), Miquel Sales Cuco (cooperativa d’Albesa), Josep Maria Codina Esmet (Actel SCC), Gerard Pujol Verdú (cooperativa de Corbins), Francisco Pauls Codorniu (Unión Frutera Exportadora) i Ramon Dalfó Aler (Ramon Dalfó SA). Al nou consell no hi ha Fruits de Ponent, el representant de la qual havia agafat la presidència d’Indulleida després de forçar el desallotjament de Vendrell per les “irregularitats”. La cooperativa va dimitir fa pocs dies dels càrrecs al no compartir com s’havia portat el procés d’elecció del nou consell.

Marià Sorribas, al càrrec des de la creació d’Indulleida l’any 1980, deixa el seu lloc a Xavier Roé Arasa.

El grup factura 82 milions l’últim exercici Indulleida ha facturat 68 milions d’euros a l’exercici 2017-2018, un 5,7% més respecte a la campanya anterior i un 78 per cent en els últims vuit anys. Els resultats d’aquesta última campanya han suposat un benefici net de 600.000 euros, segons els comptes aprovats per la junta general d’accionistes. Les empreses gestionades per Indulleida, RI Natural i Zufrisa, també s’han comportat de manera positiva amb un creixement mitjà de 22,6 per cent de les vendes i sumen entre les dos empreses i Indulleida una facturació de 82,7 milions, i un Ebitda (resultats sense amortitzacions, impostos i interessos bancaris) de 3,5 milions d’euros.

tracking