SEGRE

Agricultura veu irregulars el 80% de contractes de fruita

Casos en què ni existeixen o en què els pagaments no compleixen els terminis legals

El estudio sobre melocotón y nectarina ya está ultimado.

Agricultura veu irregulars el 80% de contractes de fruitaSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Agricultura ha començat el seu pla d’inspeccions sobre els contractes a la cadena de comercialització de la fruita i ha constatat un elevadíssim grau d’infraccions. Així ho ha revelat aquesta setmana al Parlament el director general d’Alimentació, qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat, Carmel Mòdol, ja que més del 80% de les que s’han efectuat fins al moment han suposat l’obertura d’expedients per irregularitats. Estem parlant des de la inexistència del preceptiu contracte entre operadors fructícoles fins a l’incompliment dels terminis de pagament establerts per la legislació. Mòdol va recordar que la Generalitat ha pogut emprendre aquestes inspeccions després que el Tribunal Constitucional dictaminés sobre la competència, encara que limitada, en aquest camp. Catalunya pot controlar les contractacions al seu territori però amb una excepció, quan es tracti d’operadors que treballin més fora del territori català que dins.

En aquest cas, segons Mòdol, la competència segueix en mans de l’Estat, “la qual cosa ens limita molt”. Malgrat això, va fer públic que les primeres inspeccions ja s’han posat en marxa per part d’una sèrie de tècnics amb formació específica. La conselleria ja té les conclusions preliminars de l’estudi de la cadena de comercialització de préssec i nectarina.

El resum no serà una gran novetat ja que, com va admetre l’alt càrrec d’Agricultura, confirmarà una cosa que ja és sabuda. Mòdol va dir al Parlament que “l’única baula indefensa de tota la cadena és l’agricultor”. Partint d’aquest estudi, aleshores es proposaran accions concretes per reforçar la cadena. Nous informes Una vegada conclòs l’informe sobre la fruita de pinyol, la conselleria ha anunciat que se n’ha posat en marxa un altre de característiques similars, encara que en aquest cas se centrarà en la realitat del mercat de la poma i la pera, que tret de sorpreses tornarà a confirmar la debilitat de l’agricultor respecte a altres operadors.

tracking