SEGRE

AIGÜES NOUS REGADIUS

Tàrrega lidera un projecte de 2,3 milions per impulsar cultius al Segarra-Garrigues

Experimentació per augmentar produccions mitjançant el reg i afavorir indústries agroalimentàries || Impuls a les oliveres i a la gestió de molins per fer de l’oli un nou “motor” d’aquest regadiu

La presentació ahir del nou projecte per impulsar cultius i indústria al Segarra-Garrigues.

La presentació ahir del nou projecte per impulsar cultius i indústria al Segarra-Garrigues.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega lidera un projecte valorat en 2,3 milions d’euros que ha de servir tant per abordar nous cultius a l’àrea regable del Segarra-Garrigues com perquè municipis i empreses treguin el màxim profit de la nova infraestructura de regadiu. Per aconseguir-ho plantegen plataformes experimentals per optimitzar el reg en vinyes, pistatxers, pomeres en altura, panís de qualitat i també oliveres. L’oli se sumarà d’aquesta manera a la llista de productes considerats “motors” d’aquest regadiu.

La investigació per augmentar la productivitat d’aquests cultius amb l’arribada del regadiu anirà acompanyada de transferència del coneixement al sector agroalimentari. Per a l’alcaldessa de Tàrrega i presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, la possibilitat d’augmentar les produccions suposa també una oportunitat per afavorir l’establiment de noves empreses.

“Més producció significa que aquests productes s’han d’elaborar i la finalitat és que ho facin al nostre territori, de manera que hem d’estar preparats per assentar noves indústries”, va explicar. Perelló també va avançar que l’ajuntament ha iniciat converses amb l’Incasòl per desenvolupar el polígon industrial del Boscarró de Tàrrega si hi ha demanda d’empreses.

Pel que fa a l’impuls de l’oli d’oliva al Segarra-Garrigues, es tracta d’una iniciativa del consell de les Garrigues en col·laboració amb el consorci GlobaLleida i l’assessorament de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA). El president del consell de les Garrigues, Antoni Villas, va destacar que “tenim el millor oli d’oliva del món però podem millorar-lo amb nova tecnologia”. Amb aquesta finalitat, tècnics de l’IRTA es desplaçaran als diferents molins per recomanar millores en la gestió.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Motor Segarra-Garrigues finançat per la Unió Europea, i amb el suport dels ajuntaments d’Agramunt i Vilagrassa així com del consell comarcal de l’Urgell.

tracking