SEGRE

POLÍTICA AGRÀRIA

“La PAC beneficiarà tothom per igual”, segons Brussel·les

Phil Hogan espera que ajudi la lluita contra el canvi climàtic || Proposta d’un límit de 100.000 euros per explotació

El comissari d’Agricultura de la Unió Europea, Phil Hogan.

El comissari d’Agricultura de la Unió Europea, Phil Hogan.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comissari d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Phil Hogan, va dir ahir que espera que la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) representi un “canvi de joc” que ofereixi “millors resultats als agricultors i la resta de ciutadans europeus per igual” i que “millori la producció europea en àmbits com la lluita contra el canvi climàtic”. Hogan va defensar la idea que la UE doni més cobertura de subvencions per als estats membres i les seues regions, un dels aspectes destacats de la PAC, que obliga els països a presentar una sèrie de plans nacionals adaptats a les seues necessitats agrícoles. Generalitat i organitzacions agràries exigeixen la regionalització de les ajudes per poder decidir sobre els plans que necessita el camp català i que no estigui marcada la política des de Madrid.

Hogan espera que la nova PAC doni “suport addicional” als pagaments directes a través de crèdits i nous ajuts financers que potenciïn les zones rurals, i impulsin l’atenció al medi ambient i a la producció ecològica. El comissari irlandès també va considerar que aquesta reforma suposarà “una distribució més justa dels pagaments directes”, gràcies al sostre màxim d’ajuts proposat, d’entre 60.000 i 100.000 euros per explotació, per garantir una distribució més equitativa. Va demanar als països que donin suport a aquesta proposta per aconseguir “impulsar els petits i mitjans agricultors”. “Els necessitem per potenciar les zones rurals”, va afirmar.

La Generalitat i organitzacions agràries reclamen la regionalització dels ajuts

La proposta de la Comissió Europea per a la reforma d’aquesta política, a partir de l’any 2020, preveu una retallada del 5% a la partida agrària. El comissari va dir que “la UE no pot dir als seus membres el que han de fer. Si volen ser competents i tenir bona qualitat, els països han de presentar els seus programes”.

La demanda d’oli europeu pujarà un 3,3% a l’any fins al 2030

La demanda global d’oli d’oliva que es produeix a la Unió Europea augmentarà una mitjana del 3,3% anual entre els anys 2018 i 2030. Pel que fa al vi, les exportacions del producte comunitari mantindran un creixement “constant” durant la pròxima dècada gràcies a les indicacions geogràfiques i als escumosos, segons confirmen els càlculs de la Comissió Europea. Aquestes són dos conclusions a les quals arriba un informe elaborat per l’Executiu comunitari sobre l’evolució de la producció i el consum dels productes agroalimentaris del bloc comunitari fins a l’any 2030.

tracking