SEGRE

COMERÇ BALANÇ

Les exportacions de Lleida marquen un nou rècord

Tot i que alenteixen el seu creixement i les importacions prenen força || Les vendes en altres països ja voregen els 1.800 milions

Vista aérea del Polígono Industrial El Segre, en Lleida.

Vista aérea del Polígono Industrial El Segre, en Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El superàvit comercial de les comarques lleidatanes ha arribat als 959,8 milions d’euros entre el gener i l’octubre, segons les dades publicades ahir pel ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. El balanç positiu del comerç exterior de Ponent s’explica per unes exportacions que ja sumen els 1.789,3 milions d’euros, un 1,2% més que entre el gener i l’octubre de l’any passat i que es mantenen liderades per l’agroalimentació. Per la seua part, les importacions han ascendit als 829,5 milions, amb un 13,4%. Les empreses continuen consolidant-se en altres mercats, en què marquen rècords mes a mes, encara que el seu creixement s’ha moderat. D’altra banda, Lleida és la demarcació catalana en què més s’han incrementat més les importacions respecte a l’any passat. Per la seua banda, a Barcelona han crescut un 7,1%, a Girona, un 5,1%; i a Tarragona, un 7,2%.

L’anàlisi només de l’evolució del mes d’octubre reflecteix que les exportacions lleidatanes han repuntat un 9 per cent, fins als 202,4 milions d’euros, i al seu torn les compres en altres països s’han situat en 90,8 milions d’euros, xifra que representa un augment de l’11,3 per cent.

El dèficit comercial de l’Estat assoleix els 28.024 milions fins a l’octubre, amb una pujada del 33%

Malgrat que Catalunya ha tornat a marcar un rècord de vendes a l’exterior, es manté un dèficit comercial, perquè continua comprant més del que ven a fora. En efecte, el saldo negatiu del comerç de Catalunya va créixer fins als 14.938,6 milions d’euros, un 32,3% més que els deu primers mesos del 2017. És conseqüència d’unes exportacions que han assolit els 60.313,7 milions, mentre que les compres fora han representat 75.252,3.

En el conjunt de l’Estat, el dèficit de la balança comercial s’ha incrementat un 33 per cent, en comparació amb el mateix període de l’any anterior, i s’ha situat en 28.024 milions d’euros. Les exportacions de mercaderies han crescut un 3,8 per cent en aquests deu mesos, i arribat als 238.576 milions. Al seu torn, les importacions han avançat un 6,3%, fins a 266.600 milions.

tracking