SEGRE

COMERÇ EXTERIOR

El ministeri estudia transports per mar per exportar més fruita

Per obrir mercats o incrementar vendes al Brasil, el Canadà, els Emirats Àrabs o els Estats Units || El temps de trànsit és determinant per planificar trameses

El estudio sobre melocotón y nectarina ya está ultimado.

Agricultura veu irregulars el 80% de contractes de fruitaSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector de la fruita dolça arrossega encara els problemes derivats del veto rus a les importacions implantat el 2014, un mercat que havia costat deu anys conquerir i les empreses continuen buscant alternatives. En aquest context, el ministeri d’Agricultura ha liderat un estudi logístic en el qual s’analitza el transport marítim per accedir a nous mercats, en especial els temps de trànsit entre Espanya i els mercats considerats prioritaris, destacant entre els països amb més potencial el Brasil, el Canadà, els Emirats Àrabs o els Estats Units. Segons la patronal d’exportadors Fepex, de la qual forma part Afrucat, l’Estudi logístic previ a l’exportació certificada de fruites des d’Espanya, té com a objectiu inicial fixar un mapa amb temps de trànsit per dies als països que es consideren prioritaris. Per això, s’han establert quatre filtres estadístics que ha permès determinar aquells països que s’han de prioritzar i tenir més en compte per a l’exportació de fruites. El resultat han estat 42 països prioritaris.

Per a Fepex, el temps de trànsit és determinant per planificar l’estratègia logística i l’accés a mercats llunyans, en el cas de les fruites, atès que es tracta de productes molt peribles, però també en el cas de les hortalisses. Destinacions com la Xina suposen un mínim de temps de trànsit amb vaixell de quatre setmanes a ciutats com Xangai, Yantian o Hong Kong, de cinc setmanes a Quingdao i sis setmanes a altres ciutats com Xiamen.

El 2018 i fins al mes de setembre es van exportar d’Espanya a la Xina un total de 25.211 tones de fruites i hortalisses, totes per vaixell.

En el cas del Japó, el temps de trànsit amb vaixell és de sis setmanes. Al Japó es van exportar fins al setembre del 2018 un total de 1.278 tones de fruites i hortalisses, 1.176 per vaixell i 101 tones per avió. Altres destinacions com l’Aràbia Saudita, el Brasil, el Canadà o la Costa Est dels Estats Units requereixen un temps de trànsit menor, en concret de dos setmanes de transport amb vaixell. Les exportacions a l’Aràbia Saudita van totalitzar 33.353 tones, 33.055 per vaixell.

tracking