SEGRE

AGRICULTURA PRODUCCIÓ

El Clúster de l'Oli aposta per la seua internacionalització

A través de la marca prèmium Suotempore || L’associació, que agrupa catorze productors, invertirà 140.000 euros el 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova junta directiva de l’associació Clúster de l’Oli de Catalunya va aprovar ahir, a la seu de GlobaLleida, el seu pressupost per al 2019, xifrat en 140.000 euros i amb què finançarà projectes relacionats amb la projecció mundial de la seua producció. Ramon Barrull, president de l’associació i membre de la Cooperativa La Granadella, va posar èmfasi en el pla d’internacionalització de l’oli lleidatà que ja van iniciar amb la creació del clúster, però que aquest any pretenen continuar ampliant amb més inversió i productors.

La marca Suotempore és la protagonista d’aquest programa, de la qual el 2018 es van etiquetar més de 3.000 botelles que compten amb segells de qualitat i premis internacionals. Creada de forma conjunta per Nousegons, Oli Soleil, Raig d’Arbeca i la Cooperativa La Granadella, Suotempore s’instal·la en el nínxol dels olis prèmium amb vistes a un mercat mundial.

Aquest oli dóna “prestigi i identitat pròpia a l’oli lleidatà”, segons va afirmar Josep Maria Barrufet, responsable dels projectes sectorials de GlobaLleida. De fet, “cada botella de producte inclou la firma del productor, permetent no només donar nom al suc d’oliva de la província, sinó també als productors de la zona”, va explicar Barrull.

Aquesta reunió va ser la primera dirigida per la junta nova junta, presentada el setembre del 2018, on també es va presentar el balanç de l’exercici 2016-2018. En el seu primer any d’activitat, l’associació agrupava cinc productors d’oli lleidatans.

Aquesta xifra ha crescut el 2018, arribant a un total de 14 associats. Aquests nous socis i inversions en els projectes del clúster han permès, segons Josep Maria Barrufet, “contribuir a augmentar el pressupost per al 2019. En concret, més del doble respecte a l’anterior: de 70.000 euros a 140.000”. Amb aquest, el clúster busca ampliar la cartera d’associats i estendre’s a tot Catalunya, a banda de desenvolupar projectes en cinc vies: mercats exteriors, salut i alimentació i millora dels processos interns i de producció de cada empresa.

Imatge de la reunió del Clúster de l’Oli de Catalunya, ahir.

Imatge de la reunió del Clúster de l’Oli de Catalunya, ahir.GLOBALLEIDA

tracking