SEGRE

SANITAT ANIMAL

França sacrificarà milers de senglars per evitar la PPA

Després que Bèlgica detectés dos positius a un quilòmetre de la frontera || Crearà “zones blanques” lliures d’aquests animals

alt

Senglars

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Agricultura francès va anunciar dilluns que la creació de “zones blanques” lliures de senglars als voltants de la frontera francobelga amb l’objectiu d’evitar l’entrada de la pesta porcina africana (PPA) en territori gal. La decisió de l’Executiu d’Emmanuel Macron va arribar després que el passat dia 9 les autoritats de Bèlgica confirmessin la detecció de dos focus d’aquesta malaltia a tan sols un quilòmetre de la frontera amb França. Així les coses, l’Elisi ha constituït un gabinet de crisi presidit per Loïc Gouello, inspector general de Salut Pública Veterinària, perquè impulsi mesures de contenció de la PPA. D’aquesta manera, milers de senglars que habiten a les zones considerades d’alt risc, properes als focus belgues, se sacrificaran al llarg de les pròximes setmanes. Així mateix, guàrdies forestals i caçadors patrullaran aquestes “zones blanques” per buscar-hi cadàvers de suids i analitzar-los. D’altra banda, el ministeri també ha suspès qualsevol activitat forestal en aquesta zona i prepara la construcció d’una tanca per aïllar-la.

Igualment, es tornaran a visitar totes les explotacions porcines veïnes a les àrees d’alt risc per garantir el compliment total de les mesures de bioseguretat. En aquest sentit, si la malaltia entrés a França, cessarien les exportacions de porcí, cosa que comportaria un important revés per a les milers d’explotacions del país. Des de la Federació Nacional de Porcí francesa, el president, Paul Auffray, es va mostrar “satisfet” per les mesures anunciades des de París i va lloar que el ministre hagi mostrat “una actitud determinada i activa”.

Els productors de porcí gals estan “satisfets” amb les mesures contra la PPA

D’altra banda, el Govern polonès va acordar la setmana passada sacrificar 200.000 senglars per frenar l’avanç de la PPA. La decisió, que ha topat amb l’oposició dels caçadors, als quals les autoritats de Varsòvia han demanat que matin suids cada cap de setmana per agilitzar el sacrifici, va arribar després que, el 2018, es plantegés aixecar un mur de 700 quilòmetres a la frontera.

tracking