SEGRE

FRUITA PRODUCCIÓ

Afrucat no tem, de moment, una invasió de fruita dolça sud-africana

Imatge d’arxiu de tarongers amb els fruits per terra.

Imatge d’arxiu de tarongers amb els fruits per terra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La greu crisi que està vivint actualment el sector dels cítrics tant català com valencià a causa de l’augment de les exportacions sud-africanes, gràcies a l’acord que es va subscriure l’any 2016 amb la Unió Europea (UE), ha posat en alerta altres sectors, encara que de moment no es preveu una situació similar a la de les taronges i mandarines, que està provocant fortes pèrdues econòmiques als productors. Segons va explicar a SEGRE el director gerent d’Afrucat, Manel Simon, les produccions de fruita més importants de Lleida, la fruita de pinyol i la fruita de llavor, no es veurien amenaçades per l’esmentada producció sud-africana.

Pel que fa a la fruita de pinyol, al tractar-se de produccions d’hemisferis diferents, no aconseguirien encavalcar-se entre si, mentre que en fruita dolça, segons va explicar Simon, “els productors sud-africans han posat interès en el mercat africà, actualment més apetitós al trobar-se en plena expansió”.

Tanmateix, va matisar que la producció de l’Àfrica Meridional juga amb avantatge tenint compte que no suporta costos de producció tan alts com els dels europeus, sobretot en matèria de fitosanitaris i, especialment, de mà d’obra.

tracking