SEGRE

Jordà no descarta la via del recurs per garantir el caràcter territorial de la PAC

La consellera denuncia la reducció de fons destinats al desenvolupament rural que es preveu per al període 2021/2027

La consellera Teresa Jordà, en un moment de la seua compareixença a la comissió d'Agricultura del Parlament.

Jordà no descarta la via del recurs per garantir el caràcter territorial de la nova PACGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Seguirem reclamant i defensant que Catalunya pugui definir el seu Pla Estratègic, ja que el nostre sector, per les seves característiques, necessita que les polítiques agrícoles de la PAC es defineixin com més a prop seu millor.” Aquesta ha estat l'afirmació de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, a la comissió del Parlament, on ha comparegut aquest dimarts per explicar la proposta que defensarà el Govern de la Generalitat en relació a la nova Política Agrària. Per aconseguir-ho, ha dit Jordà, “si convé obrirem la via del recurs, per resoldre un tema que entenem que és competencial i que ha de tenir en compte la singularitat territorial, enlloc de plantejar-lo des de la uniformització”.

Segons la consellera, “és necessari també, i en això treballem, defensar una PAC més mediterrània, que tingui molt en compte el nostre sector i les característiques de la nostra agricultura. En aquest sentit, Jordà ha avançat que, després de reunir-se amb el govern valencià, pròximament també ho farà amb els de les Balears i Euskadi. " A interessos comuns plantejaments comuns", ha afegit.

D’altra banda, Jordà ha denunciat la reducció de fons de la PAC destinats al desenvolupament rural que es preveu per al període 2021/2027. "Defensem disposar d’un pressupost suficient, tant per part de la Comissió Europea com de l’Estat espanyol i de la Generalitat de Catalunya, perquè creiem fermament que és necessari assegurar la continuïtat del sector primari en les seves vessants més importants", ha afirmat la consellera.

tracking