SEGRE

BANCA RESULTATS ANUALS

CaixaBank guanya el 2018 un total de 1.985 milions

El banc mantindrà totes les oficines rurals || El benefici de BBVA es dispara el 51% i anuncia un dividend complementari

G. Gortázar i Jordi Gual van explicar el balanç de CaixaBank.

G. Gortázar i Jordi Gual van explicar el balanç de CaixaBank.CAIXABANK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CaixaBank ha tancat el 2018 amb un benefici de 1.985 milions d’euros, un 17,8% més que l’any anterior, gràcies al creixement dels ingressos del negoci bancari, l’aportació més gran del portuguès BPI i la reducció de les dotacions. Preveu canviar la seua política de dividends per a l’exercici 2019 d’acord amb la qual la remuneració a l’accionista es realitzarà mitjançant el pagament d’un únic dividend en efectiu, en lloc de dos com fins ara, que s’abonarà una vegada conclogui l’any, al voltant del mes d’abril. El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, va anunciar ahir, al presentar els resultats anuals, una inversió de 250 milions per millorar i ampliar la xarxa d’oficines urbanes store en els pròxims tres anys, encara que es va comprometre a “no abandonar els pobles” i a mantenir la xarxa d’oficines rurals, però en alguns casos amb menys personal. Va assegurar que “es deixaran la pell” per arribar a un acord amb els sindicats sobre l’ERO, que està previst que afecti 2.157 treballadors, 49 d’ells a Lleida i de 15 oficines.

Per la seua banda, el BBVA va obtenir un benefici net de 5.324 milions d’euros el 2018, un 51,3% més, gràcies a les plusvàlues per la venda del seu negoci a Xile i a l’aportació de la filial mexicana, que van compensar les dificultats a l’Argentina i la caiguda de la lira turca. Així mateix, el BBVA va anunciar que proposarà el pagament a l’abril d’un dividend complementari amb càrrec a aquests beneficis de 0,16 euros bruts per acció, amb la qual cosa mantindrà la política actual de dividends, que situa el pay out entre el 35% i el 40%.

Santander, BBVA, CaixaBank, Bankia, Sabadell i Bankinter van guanyar 16.676,5 milions

Banc Sabadell va tancar el 2018 amb un benefici net atribuït de 328,1 milions, un 54,2% menys, després de completar la migració de TSB i culminar la neteja del balanç. Va elevar el finançament a la província de Lleida fins als 1.034 milions (+3%), amb un increment del 32,4% al consum. El seu volum de negoci a Ponent és de 2.353 milions (+4%).

tracking