SEGRE

EMPRESA CONJUNTURA

El Govern assessora empreses per la imminència del Brexit

A l’espera de l’acord definitiu entre Brussel·les i Londres || La consellera Chacón reivindica la importància de les pimes

La consellera Àngels Chacón va visitar ahir Actel, a Térmens.

La consellera Àngels Chacón va visitar ahir Actel, a Térmens.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan queda poc més d’un mes i mig perquè el Regne Unit abandoni la Unió Europea, els dubtes sobre com es produirà la sortida de Londres de les institucions comunitàries ha generat incertesa en el sector empresarial i, especialment, en aquelles companyies que dediquen una part destacada de la seua activitat industrial a l’exportació.

Així les coses, la Generalitat ha posat en marxa a través de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (Acció) una “unitat especial per ajudar tant les empreses que exporten com les que són a la Gran Bretanya i que potser vulguin marxar arran de la sortida de la Unió Europea”.

La consellera va destacar la importància de vertebrar el territori per assolir l’expansió econòmica

No obstant, tal com va assenyalar ahir la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que va visitar les instal·lacions de diverses empreses i institucions de les comarques de la Noguera i del Segrià, “encara no està funcionant al cent per cent perquè no estan tancats els acords del Brexit i no sabem del cert què passarà amb les taxes o amb determinades regulacions”.

D’altra banda, Chacón també va emfatitzar que “Catalunya és un país de pimes, ja que més d’un 95% de les companyies són de dimensions mitjanes o petites”.

En aquest sentit, la consellera va posar èmfasi que la Generalitat aposta per “l’economia productiva catalana”.

Així mateix, també va reivindicar la necessitat d’“articular territorialment la realitat empresarial, social i econòmica de cada una de les demarcacions del país per poder vestir l’estratègia de desenvolupament del seu teixit productiu”. En un altre ordre de coses, Chacón va anunciar en la seua visita a la UdL que el Govern ha subscrit un acord amb les autoritats andorranes perquè els estudiants del Principat es puguin examinar de la PAU a la Seu.

La consellera Àngels Chacón va visitar ahir Actel, a Térmens.

La consellera Àngels Chacón va visitar ahir Actel, a Térmens.ÒSCAR MIRÓN

tracking