SEGRE

RAMADERIA UNIÓ EUROPEA

L'Europarlament planteja restriccions noves al transport de caps de bestiar

Votarà demà una resolució en la qual vol reduir el temps de camí || D’altra banda, aposta per incrementar les sancions en cas que hi hagi incompliments

El transport dels caps de bestiar és un punt crític per al benestar dels animals.

El transport dels caps de bestiar és un punt crític per al benestar dels animals.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament Europeu votarà demà una nova resolució en la qual planteja restriccions en el transport d’animals, per millorar-ne el benestar i amb la qual intenta una nova reducció en els temps màxims de viatges dels caps de bestiar, mentre vol endurir les sancions en cas d’incompliment. El gran cavall de batalla és reduir els viatges per sota de les vuit hores i limitar al màxim també les esperes de camions que van carregats amb caps de bestiar a les fronteres de tercers països quan s’han d’emplenar els tràmits duaners.

La comissió d’Agricultura de l’Europarlament ja va aprovar la resolució que passa ara a la Cambra i, entre altres punts, aposta per fer més inspeccions sorpresa i suspendre o fins i tot anul·lar les llicències dels transportistes que puguin ser reincidents.

Pel que fa a la matèria de benestar animal, aposten per millorar la ventilació dels transports i el control de la temperatura a què es troben sotmesos els animals, així com assegurar que comptin amb abeuradors adequats i tinguin també a disposició alimentació líquida. Volen que els animals tinguin més espai i que es redueixi la densitat als camions. Els vehicles, a més, haurien d’estar adaptats al tipus d’animals que transportin perquè no són iguals les necessitats en cas de vedells que de porcs o pollastres.

Una de les vies per poder millorar el benestar dels animals seria reduir els transports en viu, i apostant per fer-ho de caps de bestiar ja sacrificats o de productes transformats. Entre les propostes de futur passen per un sacrifici pròxim al lloc on es crien els animals.

A la Unió Europea es van transportar 1.252 milions d’animals durant l’exercici 2009 i la xifra es va elevar a 1.492 el 2015, últim any del qual es tenen dades oficials.

Greenpeace demana que la nova PAC veti les macroexplotacions Greenpeace ha reclamat als Vint-i-vuit que el nou període de la Política Agrícola Comuna (PAC), que es votarà demà a la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu, posi fre a la producció en macrogranges que s’emporten fins al 79 per cent de les subvencions –han crescut un 96% només a Espanya–, davant les petites granges que gairebé “han desaparegut” en poc més d’una dècada. Afirma que el 71 per cent de les terres agrícoles de la Unió Europea no es destinen a l’alimentació humana sinó a l’alimentació del bestiar.

tracking