SEGRE

EMPRESA TRIBUNALS

L'empresa ramadera Ramacat es declara en concurs de creditors

El 2017 els deutes de la companyia van assolir els 5,5 milions d'euros || Comparteix accionariat amb la fructícola Frulesa, en suspensió de pagaments des del novembre

Exterior del Palau de Justícia de Lleida, amb la Seu Vella de fons.

Exterior del Palau de Justícia de Lleida, amb la Seu Vella de fons.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de primera instància número 6 de Lleida ha declarat en concurs de creditors Ramacat, una empresa ramadera amb instal·lacions a Almenar i Vilanova de la Barca i que té la seu social a Lleida, segons consta en una interlocutòria que data del 21 de gener. Concretament, el procediment concursal iniciat per Ramacat és voluntari, la qual cosa vol dir que va ser la mateixa companyia la que va presentar la sol·licitud per conformar-lo abans que ho fessin els creditors. Així mateix, és de caràcter abreujat. D'acord amb els últims balanços disponibles, aquesta firma ramadera va acumular uns actius per valor de 4,5 milions d'euros. Mentrestant, els deutes van assolir els 5,5 milions.

A més de dedicar-se a la producció ramadera, Ramacat, societat que va ser constituïda l'any 1999, també produeix diferents varietats de fruita de pinyol, concretament préssecs, nectarines, paraguaians, així com peres conference i abate fetel. En aquest sentit, la firma comercialitza la seua producció fructícola a través de Frutas Leridanas S.A., més coneguda com Frulesa, amb la qual comparteix part de l'accionariat. Tal com va publicar SEGRE, Frulesa també es troba immersa en un concurs de creditors. En els seus últims balanços publicats, corresponents a l'any 2016, els actius ascendien a 10,98 milions mentre que els passius de la companyia eren de 6,07 milions i els ingressos arribaven als 22,05 milions. Els més de 30 empleats van ser transferits a la mercantil Agro Bell-lloc, vinculada accionarialment a Frutas Leridanas S.A., segons van explicar fonts sindicals.

En paral·lel, el mateix jutjat de la capital del Segrià també va declarar en concurs de creditors mitjançant interlocutòria datada el 9 d'octubre de l'any passat l'empresa Agromarket Spain Trading, dedicada a la comercialització a l'engròs de fruites i hortalisses. Com assenyala la resolució judicial que decreta la suspensió de pagaments, el concurs obert és, de nou, de caràcter voluntari i abreujat. Agromarket Spain Trading es va fundar el 2005, està establerta a Torrefarrera i també està vinculada a la família Rotá, fundadora de Frulesa.

tracking