SEGRE

COMERÇ EXPORTACIONS

Lleida podria exportar carn a través d'Edullesa abans de l'estiu

Amb la posada en marxa de la Unitat de Certificació d’Exportacions, a falta del vistiplau de Comerç || Estalviaria tràmits i atrauria empreses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector carni de Lleida podria exportar a través de la duana Edullesa abans de l’estiu gràcies a la posada d’una Unitat de Certificació d’Exportacions de Sanitat Animal, segons les previsions del seu president, Joan Serentill, que va apuntar ahir que estan finalitzant els tràmits que han de donar els “permisos definitius” per posar en marxa la unitat veterinària “en setmanes”.

Va manifestar que tant el ministeri d’Agricultura com el d’Hisenda (a través de Duanes) han donat el vistiplau a les instal·lacions i només falta que faci el mateix la secretaria d’Estat de Comerç.

La unitat certificadora, que estarà físicament a el subdelegació del Govern estatal, s’encarregarà de tramitar les certificacions que són necessàries per exportar productes carnis a tercers països que ara es fan a Barcelona i podria incloure també la certificació de mascotes que viatgen a tercers països. El subdelegat del Govern central a Lleida, José Crespín, va explicar que mitjançant aquesta unitat els empresaris ramaders de Lleida podran realitzar els tràmits d’exportació a tercers països d’animals vius, productes d’origen animal de consum humà (com carn, ous o llet), productes d’origen animal de no consum humà (llana o pells), productes destinats a l’alimentació animal (alfals, matèries primeres, pinsos compostos) i medicaments veterinaris.

El president de Jarc-Coag a Lleida, Joan Carles Massot, va assegurar que el sector ramader mou a Lleida 3.000 milions d’euros a l’any, un 60% de la producció de Catalunya. Així, va explicar que la posada en marxa de la unitat certificadora podria ser un al·licient que faciliti atreure empreses de l’àrea de Barcelona i aconseguir la creació un pool agroalimentari a la província.

El president de Pimec a Lleida, Jaume Saltó, va explicar que la creació d’aquesta unitat s’ha aconseguit “gràcies al treball conjunt de diversos anys de Jarc-Coag i de Pimec”.

Joan Serentill, José Crespín, Jaume Saltó i Joan Carles Massot.

Joan Serentill, José Crespín, Jaume Saltó i Joan Carles Massot.AMADO FORROLLA

tracking