SEGRE

RAMADERIA EMPRESA

La Cooperativa d'Ivars augmenta un 11% el consum de pinso propi

En vuit anys, fins a arribar a les 302.337 tones || El Grup Jorge aposta per l’“eficiència” i l’“excel·lència” per consolidar-se en mercats “més exigents”

Un moment de la conferència de Llanes, Gómez i Cassanyé, ahir, a la Llotja.

Un moment de la conferència de Llanes, Gómez i Cassanyé, ahir, a la Llotja.ISMAEL CHIVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cooperativa d’Ivars ha incrementat un 10% el nivell d’autoproveïment de pinsos entre el 2012 i el 2018, segons va explicar ahir Núria Llanes, responsable de nutrició d’aquesta entitat del Pla d’Urgell, a la segona i última jornada del PorciForum, que va tenir lloc a la Llotja de Lleida. En aquest sentit, fa ara sis anys, produïa 291.135 tones de pinso, que venien a representar el 18,6% del total consumit per les granges dels cooperativistes. En contrast, l’exercici del 2018 la producció de pinso per proveir les explotacions de l’entitat va arribar a les 302.337 tones, que van cobrir el 29,4% del total de pinso utilitzat. Arran d’això, Llanes va explicar que la Cooperativa d’Ivars treballa per millorar i potenciar el consum de proximitat i l’autoproveïment, amb l’objectiu d’enfortir l’economia de proximitat i disminuir l’empremta de carbó, “perquè no és el mateix transportar el cereal quatre quilòmetres que importar-lo de llocs allunyats”. Igualment, Llanes va subratllar la importància de “potenciar” les segones collites de cereal. Així, va remarcar que el panís de segona collita, que es planta a l’estiu i es recull al novembre, serveix per elaborar el pastone amb què es proveeixen les granges. D’altra banda, va posar l’accent en el fet que la Cooperativa d’Ivars també ajuda els ramaders a “mantenir i renovar” explotacions.

Per la seua banda, José Antonio Gómez, directiu del Grup Jorge, va explicar que la companyia aragonesa, propietària de l’escorxador The Fortune Pig, situat a Mollerussa, aposta en l’actualitat per aconseguir l’“excel·lència” a fi de consolidar-se en mercats “més exigents”. En aquest sentit, va relatar que busquen establir una relació de “confiança” amb el consumidor a partir dels certificats de qualitat que han obtingut durant els últims anys. No obstant, va admetre que, en general, “els consumidors no estan disposats a pagar per la qualitat, sempre busquen el preu mínim”. Gómez va recordar sobre aquesta qüestió que més exigències en sanitat animal o en qualitat repercuteixen en un encariment del preu de venda al públic.

D’altra banda, Antonio Cassanyé, gerent de Gescaser i de la Granja Cassanyé d’Almacelles, va explicar que l’objectiu és aconseguir que les instal·lacions arribin a la màxima eficiència. “No volem aixecar més granges, volem que cada procés del cicle sigui eficient a un cost al més baix possible”, va manifestar. De la mateixa manera, va remarcar que busquen obtenir un producte diferenciat i que el seu principal repte de futur és assolir més qualitat als seus productes.

tracking