SEGRE

UE RAMADERIA

La UE planteja que els pets de les vaques hagin de pagar impostos

Al ser responsables del 10 per cent de les emissions d’efecte d’hivernacle || La FAO, per la seua part, vol incrementar els impostos sobre la llet i la carn

Les flatulències de les vaques provoquen entre un 10 i un 20% de les emissions d’efecte d’hivernacle.

Les flatulències de les vaques provoquen entre un 10 i un 20% de les emissions d’efecte d’hivernacle.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Europea treballa en la implantació d’un gravamen perquè els ramaders paguin per les emissions contaminants de les vaques, que essencialment vénen de les seues flatulències.

Brussel·les vol així imposar un pagament a un sector del qual es calcula que prové el 10% de les emissions d’efecte d’hivernacle, percentatge que la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura) eleva fins al 20 en el conjunt del planeta. la FAO vol establir un impost a la llet i la carn europees.

Segons va publicar La Voz de Galicia, fins al moment no han transcendit dades específiques sobre la mesura, encara que estaria englobada dins d’un nou marc normatiu que busca reduir en un 40% l’emissió d’aquests gasos entre el 2021 i el 2030.

Aquesta no és la primera vegada que es planteja una iniciativa d’aquest tipus, amb la qual es persegueix reduir el nombre d’animals que estan considerats com a grans productors de metà, una mena de gas que té vint-i-tres vegades més capacitat per atrapar calor que el diòxid de carboni.

Es calcula que una vaca pot produir diàriament entorn de 300 litres de metà, prou quantitat per mantenir una nevera de petita mida, tal com apunten diversos estudis científics que analitzen fórmules per reduir aquest problema. Una passa per modificar l’alimentació dels animals per reduir la quantitat de gasos que genera el rumen dels caps de bestiar durant la digestió.

Així mateix, Bèlgica ha proposat a la resta de països de la Unió Europea la creació d’un impost europeu que gravi el sector de l’aviació, ja sigui a través de la venda de bitllets o sobre el consum de combustible, amb l’objectiu que la indústria aèria redueixi les seues emissions contaminants i contribueixi a complir els objectius climàtics.

Segons l’Agència Europea de Medi Ambient (EEA), l’Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA) i Eurocontrol, el sector de l’aviació va ser el responsable del 3,6% de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de la UE el 2016 i va representar aquell mateix any el 13,4% de totes les emissions del sector europeu del transport.

tracking