SEGRE

Una cinquantena de tractors a la protesta a Lleida

Els agricultors es manifesten davant de la subdelegació del Govern espanyol

Els tractors s'han reunit als Camps Elisis per dirigir-se després a la plaça de la Pau.

Una cinquantena de tractors en la protesta a Lleida a favor de la pagesiaUnió de Pagesos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La protesta convocada per Unió de Pagesos a Lleida per exigir mesures urgents a favor dels agricultors professionals compta amb una cinquantena de tractors, que s'han reunit a les 10.00 hores als Camps Elisis per dirigir-se a les 11.30 hores a la manifestació a la plaça de la Pau, davant de la subdelegació del Govern espanyol. Un cop allí, els representants del sindicat han estat rebuts pel subdelegat, José Crespín.

Unió de Pagesos considera que les mesures per ajudar els agricultors podrien aprovar-se via decret en un dels anomenats “divendres socials”, dels últims Consells de Ministres abans de les eleccions generals.

El sindicat calcula que aquestes suposen uns 300 milions d’euros anuals per a Catalunya. Entre aquests destaca el fet de posar en marxa restriccions que impedeixin a persones no professionals a cobrar ajuts directes de la PAC. Calcula que eliminar les primes a aquells que tenen menys del 25% dels seus ingressos de l’activitat agrària suposaria poder comptar amb 70 milions.

En aquesta restricció no s’inclourien els petits pagesos que cobren per sota dels 1.250 euros anuals.

tracking