SEGRE

LLOTGES RESULTATS

Mercolleida va obtenir l'any passat uns beneficis de 30.530 euros

El consell d’administració dóna llum verda al seu pla estratègic per impulsar la llotja agropecuària || Potenciarà la taula de preus i crearà altres serveis

Un moment de la reunió feta ahir a Mercolleida.

Un moment de la reunió feta ahir a Mercolleida.JAVI MARTIN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mercolleida ha tancat l’any 2018 amb un resultat positiu de 30.530,29 euros, segons es recull als comptes de l’últim exercici que es van presentar al consell d’administració de la llotja agropecuària lleidatana, celebrat ahir.

A la sessió també es va donar llum verda a l’inici del procés d’elaboració del pla estratègic per potenciar el paper d’aquesta llotja agropecuària. Aquest pla planteja incrementar les sinergies amb altres entitats que operen en l’àmbit de la promoció econòmica en general i més concretament al sector agroalimentari com són GlobaLleida, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL), la Universitat de Lleida (UdL), així com la Generalitat de Catalunya.

El pla estableix diferents línies de treball prioritàries com ara la posada en relleu de la informació de preus i mercats i els processos de formació en preus de referència i la posada en marxa de nous serveis i sectors d’activitats.

Segons indiquen els plans previstos, s’espera que aquest pla es desenvolupi en diferents fases, una primera en què es recolliria una avaluació comparativa dels mercats de preus; una segona de participació individual i col·lectiva, i una fase final per establir els eixos de treball definitius.

Per la seua banda, l’alcalde de Lleida i president de Mercolleida, Fèlix Larrosa, que va agrair durant la reunió la tasca realitzada pels integrants del consell actual de la junta general de la llotja agropecuària, va anunciar la incorporació de tres nous consellers que, segons ell, comparteixen una destacada trajectòria en l’àmbit del sector de l’agroalimentació, amb responsabilitats en l’administració pública i també en l’àmbit privat, i el seu vessant internacional.

Es tracta de Ramon Armengol, vicepresident de la Confederació General de Cooperativisme Agrari a la Unió Europea (COGECA) i representant de Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya; Josep Presseguer, actual director general de Fruits de Ponent, i Elisenda Guillaumes, directora general de la conselleria d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya.

tracking