SEGRE

AGRICULTURA FIRA DE SANT JOSEP

La Borsa Interpirinenca de Cereals atreu operadors del Japó

Uns quatre-cents inscrits a la trobada professional d’intercanvis comercials i contactes del sector agroalimentari || A la Fira de Sant Josep de Mollerussa

El restaurant Resquitx de Golmés va acollir la Borsa Interpirinenca de Cereals, ahir.

El restaurant Resquitx de Golmés va acollir la Borsa Interpirinenca de Cereals, ahir.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La XVIII Borsa Interpirinenca de Cereals de Mollerussa va reunir ahir uns quatre-cents participants al restaurant Resquitx de Golmés. La majoria d’edat de la jornada va reunir representants dels importadors, productors, grups cooperatius, agències de transport o brokers de diferents punts de Catalunya i Espanya, així com països com França, Suïssa, Argentina, Portugal, Polònia i, per primera vegada, Japó. Entre ells hi havia Pedro Bernal, representant del Port de Tarragona, que va remarcar que el principal objectiu de la seua participació és augmentar la quota de mercat dels productes agroalimentaris de la infraestructura tarragonina entre els ports espanyols i del mar Mediterrani. El moviment d’aquests productes “és un dels més destacats del Port de Tarragona, ja que el 2018 l’enclavament va moure més de 5,7 milions de tones”. “Participar en aquesta borsa és fonamental”, va remarcar. A nivell internacional, els brokers francesos Stephane Mery i Lionel Despres, del sector del blat, van destacar que el certamen permet “fer nous contactes i trobar clients espanyols i catalans”. La Borsa Interpirinenca de Cereals també va comptar amb la presència de José Luis Esteban, president de la Llotja de Cereals de Barcelona i un dels assistents habituals.

Esteban va valorar molt positivament la borsa, un certamen que “es va popularitzant amb els anys”. Així mateix, va destacar la “situació idíl·lica” que actualment viu el sector, amb “una bona exportació i demanda i uns preus molt equilibrats”. La iniciativa va servir per inaugurar les activitats vinculades a la Fira de Sant Josep, que se celebrarà a la capital del Pla d’Urgell des d’avui dissabte i fins al dimarts 19.

El president Torra inaugura avui la 147 edició del certamen El president de la Generalitat, Joaquim Torra, serà l’encarregat d’inaugurar avui la 147 Fira de Sant Josep de Mollerussa. Un total de 294 expositors directes participen en aquest certamen, en una superfície ocupada de més de 25.000 metres quadrats, uns 5.000 més que l’any passat, distribuïts entre les avingudes del Canal, de la Pau i de la Fira. Així mateix, el camí de Belianes acull el Saló de Tractor i el recinte de les piscines, el de l’Automòbil. La fira també comptarà amb la visita del conseller d’Interior, Miquel Buch, que presidirà diumenge els actes del Dia de la Comarca. El mateix dia, la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, visitarà el Saló de l’Automòbil i assistirà al Sopar de l’Expositor. Finalment, dimarts, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, assistirà al quart Aplec de Joves del Camp i clausurarà el certamen, el mateix dia a la tarda.

tracking