SEGRE

FIRES

Torra: "Hem de posar en valor la pagesia i la successió dels treballs del camp"

El cap de l'Executiu inaugura la 147a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa

Torra:

Torra: "Hem de posar en valor la pagesia i la successió dels treballs del camp"GENCAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha inaugurat la 147a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, acompanyat de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i l’alcalde de la capital del Pla d'Urgell, Marc Solsona.

Durant la seva intervenció a l'acte inaugural el president Torra ha assegurat que “necessitem posar en valor la pagesia i la successió dels treballs del camp" com a “sector cabdal, competitiu i viu del país que volem" perquè “no volem un país amb un gran cap i unes comarques desvalgudes".

En aquest sentit, ha volgut recordar que la Fira de Sant Josep “és un puntal i motor" del sector agrícola català. “Una fira que transcendeix el seu valor local per ser una fira de país d'un sector que és prioritat del Govern”, ha afegit.El president de la Generalitat ha mostrat el suport del Govern en problemes com la crisi de preus i “l'injust repartiment dels ajuts de la PAC".

Davant d'aquesta situació, ha recordat que “l’Estat ens constreny”, motiu pel qual l'Executiu ha tancat un acord pel repartiment català de la PAC. El president Torra ha aprofitat la seva visita a la Fira de Sant Josep per reivindicar el paper de la dona a la pagesia. “A les dones pageses, som al seu costat”, ha afirmat tot recordant que Govern va aprovar el Consell assessor de dones del món rural i marítim perquè “volem que les polítiques de gènere arribin a tot arreu”.

tracking