SEGRE

ESNOTICIA

El sector de la maquinària agrícola aposta per les noves tecnologies

Els expositors destaquen la importància de Sant Josep com a aparador de les últimes novetats || Un total de 128 firmes d’aquest sector participen en el certamen

La fira va rebre ahir un gran nombre de visitants.

La fira va rebre ahir un gran nombre de visitants.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capacitat d’adaptar-se i evolucionar és una de les principals característiques de la Fira de Sant Josep, que aquest any ja compleix 147 edicions amb 294 expositors, catorze més que l’any passat. La fira també ha crescut en espai, amb 25.151 metres quadrats, uns 5.000 més que a l’última edició. El creixement obeeix, en part, a la celebració del Saló del Tractor, que compta amb onze empreses participants. El gruix de l’exposició es concentra al recinte exterior, que transcorre per l’avinguda del Canal de la capital del Pla d’Urgell, on hi ha 128 firmes de maquinària agrícola. Aquest sector reconeix que participar en aquest certamen és important per donar a conèixer les últimes novetats: “És la millor forma que els agricultors coneguin i puguin descobrir in situ un producte nou”, segons van explicar Osvald i Raul Esteve, expositors de Torres de Segre. Espina Maquinària ja fa cinquanta anys que exposa en aquesta fira. Segons un dels responsables, Joan Espina, d’aquesta edició espera “renovar la quota de mercat per tenir maquinària de nova generació”. Juan López, gerent de Maquinaria Agrícola Plumed, de Monreal del Campo (Terol) és la primera vegada que assisteix al certamen. “Hem recorregut Espanya a través de les fires i aquesta ens ha sorprès gratament”, va remarcar. Pere Vicens, de Maquinària Agrícola Vicens, va destacar que el futur de la maquinària passa per la digitalització. “Les màquines i tractors ja compten amb un grau alt de perfecció, per la qual cosa és difícil avançar més del que estem en aquest sentit. Però aquest recorregut ve a través de la digitalització, que consisteix a aplicar les noves tecnologies per conèixer en tot moment què estan fent les màquines a el camp. En l’actualitat, són programes informàtics els que ja detecten les avaries que té una màquina. I en un futur, podrem realitzar una diagnosi d’una avaria abans que es produeixi. D’aquesta manera, ens avançarem a l’agricultor”, va assenyalar en aquest sentit Vicens.

La fira de la capital del Pla d’Urgell també compta amb el Saló de l’Automòbil, que acull vint-i-sis firmes que vendran cotxes nous i allotja un expositor de motos i un altre de caravanes, ubicat al recinte de les piscines municipals.

tracking