SEGRE

El ministeri d'Agricultura creu "molt previsible" el retard en l'entrada en vigor de la nova PAC

A causa del calendari electoral i demana a Brussel·les més suport per als agricultors

Imatge d'arxui d'un camp de cultiu.

El ministeri d'Agricultura creu "molt previsible" el retard en l'entrada en vigor de la nova PACAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, va considerar aquest dilluns "molt previsible" el retard d’"almenys un any" a l’entrada en vigor de la nova Política Agraria Común (PAC) pel calendari de les eleccions europees i va advocar pel suport de Brussel·les als agricultors si això ocorre|passa. "És molt previsible que hi hagi un retard en aquesta entrada en vigor", va dir Planes a la seua arribada a un Consell de Ministres d’Agricultura de la UE en el qual la reforma de la PAC serà "l’element central del debat".

Aquest possible retard en l’aplicació de la nova PAC per al període 2021-2027 serà, segons el ministre, d’"almenys un any" i per pal·liar els seus efectes, Espanya i altres països han demanat la Comissió Europea "que asseguri la continuïtat del suport als nostres agricultors i ramaders".

El ministre va reiterar aquest dilluns que, a causa del calendari electoral, al Parlament Europeu probablement no li quedarà marge per completar la primera lectura de la PAC, pel que Espanya creu que la Comissió no hauria de concloure el debat sobre els reglaments, sense conèixer el marc financer prèviament. "Sense tenir aquesta referència no podem continuar discutint", va considerar Planas.

Sobre la reforma de la Política Agrària, va afegir que a Espanya li sembla important "mantenir la unitat dels tres paquets de la PAC i no trossejar-los", així com precisar alguns elements en la proposta comunitària, "que són necessaris per mantenir el caràcter europeu" d’aquesta política.

Entre ells, va citar la coordinació de la valoració dels diferents Plans Estratègics Nacionals o la definició al segon pilar de la PAC del sostre màxim d’intervencions. Espanya va començar a treballar al febrer en la redacció del Pla Estratègic per aplicar la nova PAC una vegada que s’aprovi.

Els ministres comunitaris també tractaran aquest dilluns les estratègies per avançar en bioeconomia, un tema que a Espanya ja s’està desenvolupant amb un pla de tres objectius: la reducció del desaprofitament, l’aprofitament de la biomassa i la revalorització dels supproductos.

tracking