SEGRE

AGRICULTURA FINANÇAMENT

Lleida redueix a 26 les seccions de crèdit però creixen els seus fons

Assoleixen els 234 milions, quatre més que el 2016, quan tenien aquest instrument financer un total de 33 cooperatives || Formació per a divuit entitats de la província

Directius de divuit seccions de crèdit de Lleida van prendre part ahir en l’inici del curs a les Borges.

Directius de divuit seccions de crèdit de Lleida van prendre part ahir en l’inici del curs a les Borges.FCAC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les seccions de crèdit de les cooperatives agràries s’han reduït en nombre a la demarcació de Lleida però, alhora, les que es mantenen creixen en fons. Així es desprèn de les dades facilitades ahir per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, coincidint amb l’inici d’un curs de formació a les Borges Blanques al qual van assistir ahir representants d’un total de divuit d’aquests instruments cooperatius de les comarques de Ponent.

En concret, la FCAC xifra en seixanta-vuit les seccions de crèdit en el conjunt de Catalunya, davant les vuitanta-tres amb què comptava el mapa cooperatiu l’any 2016. En el cas de Lleida, en el mateix període s’ha passat de trenta-tres a vint-i-sis seccions. Tanmateix, l’activitat s’ha reforçat en aquests anys. De fet, l’any 2016 les lleidatanes tenien 230 milions d’euros en fons, una xifra que s’eleva ara als 234 milions, d’acord amb les dades de la federació. Quant a la inversió creditícia, que de fet es tracta d’un instrument clau per a molts dels socis de les cooperatives amb aquestes seccions, se situa en seixanta milions d’euros.

Les seccions de la província representen una inversió creditícia de 60 milions d’euros

La creació d’un fons de contingència de les seccions de crèdit per part de la Generalitat suposa que aquestes entitats lligades a les cooperatives agràries l’han de nodrir amb l’aportació del 3 per cent del valor dels dipòsits si no volen veure’s obligats a la liquidació. Aquesta normativa, que va entrar en vigor a mitjans del 2016, va provocar crítiques per part d’un grup d’entitats i es va advertir que algunes preferirien optar per la dissolució. L’FCAC, en col·laboració amb l’Asociació de Seccions de Crèdit (ASC), va posar ahir en marxa la formació d’alt nivell Gestió de les seccions de crèdit de les cooperatives agràries, dirigida als directius del sector i impartida per experts en l’àmbit acadèmic i professional. En la primera edició del curs, participen uns seixanta responsables d’equips directius de quaranta-set cooperatives agràries –un 70% del sector–, de les quals divuit són de les comarques de Lleida. Ramon Sarroca, president de l’FCAC, va explicar que “la formació està dissenyada específicament per professionalitzar la gestió de les seccions de crèdit. Consolidar la gerència de les cooperatives és un dels nostres eixos estratègics de treball i, a més, enllaça amb el nou marc legal de les seccions de crèdit, que estableix la necessitat que el consell rector de la cooperativa nomeni un director general o gerent amb facultats específiques sobre la secció de crèdit”.

tracking