SEGRE

RAMADERIA POLÈMICA

En llibertat les dos activistes detingudes per ocupar l'escorxador de Riudellots

Imatge dels activistes desallotjats dimarts a Riudellots.

Imatge dels activistes desallotjats dimarts a Riudellots.MARINA LÓPEZ/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’instrucció 4 de Santa Coloma de Farners va deixar ahir en llibertat sense mesures cautelars les dos activistes detingudes, d’origen suís, dimarts per l’ocupació de l’escorxador de Riudellots de la Selva.

Ahir, el jutjat va incoar un judici ràpid però no es va arribar a una conformitat. Per això, va assenyalar judici per al 30 d’octubre vinent al jutjat número 5 penal de Girona.

La causa està oberta per un delicte d’atemptat a agent de l’autoritat en concurs amb un delicte lleu de lesions. L’ocupació de l’escorxador, reivindicada pel grup 269 Libération Animale, va durar més de deu hores i durant la protesta els activistes van arribar a alliberar set porcs. Els Mossos van acabar desallotjant els prop de 130 activistes que protestaven pel sacrifici d’animals. El departament d’Agricultura va condemnar aquest assalt i va anunciar que estudiarà emprendre accions legals, i va alertar dels “riscos” que suposa accedir a explotacions ramaderes i escorxadors “sense les mesures de bioseguretat reglamentàries”.

JARC-Coag estudiant emprendre accions legals contra aquest grup de persones que també va entrar en una altra granja de porcs de Sant Antoni de Vilamajor el dia 18 de març passat.

tracking