SEGRE

Jordà destaca el "bon compliment" de les mesures del Pla d'acció per a la fruita dolça

Agricultura avala la taxa de 50 euros/hectàrea/any que hauran de pagar els productors per a la promoció i innovació i altres mesures en benefici del sector

Jordà destaca el

Jordà destaca el "bon compliment" de les mesures del Pla d'acció per a la fruita dolça

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El Departament d’Agricultura ha complert amb tots i cadascun dels compromisos adquirits”. Així ho ha manifestat la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, a Lleida en el marc d’una jornada de balanç del Pla d’acció de la fruita dolça, acordat amb els diferents agents del sector ara fa un any, amb l'objectiu de superar les dificultats econòmiques, conseqüència dels baixos preus que percep el productor, especialment en fruita de pinyol.

De les mesures del Pla dutes a terme fins ara, la consellera ha destacat “la creació de tres Circumscripcions Econòmiques de la Fruita a Catalunya (poma, pera i préssec-nectarina), que permeten aplicar mesures d’obligat compliment per a tots els operadors de mercat en moments de crisi de preus, i l’impuls de l’Observatori de Preus de Catalunya per donar la màxima transparència informativa sobre la formació de preus agraris”.

Teresa Jordà també ha posat èmfasi en l’aprovació d’una altra de les mesures d’aquesta estratègia: el Pla d’arrencades de fruita de pinyol 2019-2020, que té com a objectiu treure del mercat 2.000 hectàrees de préssec, nectarina, paraguaià i platerina. “La previsió és que això permeti que surtin del mercat 80.000 tones de fruita de pinyol, volum que és el que es va deixar d’exportar arran del veto rus”, ha afirmat la consellera.

Pel que fa el finançament del Pla d’arrencada, la consellera ha recordat que “finalment el Ministeri s’hi va negar i tot el pla es finança amb fons del Govern de la Generalitat. El Govern va aprovar a principis de mes destinar-hi una partida de 4,5 milions d’euros. S’hi afegiran 3,5 el 2020 i 2 milions el 2021, per arribar a un total de 10 milions d’euros. El pagès que s'hi aculli rebrà fins a 5.000 euros per hectàrea arrencada amb possibilitat d'incloure'n un màxim de 3”.

tracking