SEGRE

RAMADERIA SECTOR PRIMARI

Ramaders denuncien excés de controls a l'Alt Urgell

Asseguren que se senten pressionats per inspeccions que veuen excessives || El Govern afirma que són les habituals

Una de les granges de la Seu que han estat inspeccionades.

Una de les granges de la Seu que han estat inspeccionades.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ramaders i agricultors de l’Alt Urgell han denunciat un increment “desmesurat i sense cap mena de sentit” d’inspeccions de treball que s’han portat a terme durant les últimes setmanes per part del ministeri de Treball i de la Seguretat Social del Govern central. Van assegurar que dos inspectors van “assaltar” granges i finques acompanyats per agents de la Policia Nacional que “aparquen els vehicles tallant el pas” a l’entrada de les propietats “com si fóssim terroristes”.

Joan Galabert, veí de la Seu d’Urgell, que regenta una explotació d’un centenar de vaques de llet, va lamentar “la pressió a la qual estem sotmesos” per les actuacions realitzades al llarg de les últimes setmanes “que ens estan martiritzant”, i en aquest sentit va considerar que “el sector ja està en la via de l’extinció i fets com aquests fan accelerar el degoteig de granges que opten per abandonar”, “estem vivint una càrrega d’inspeccions fora del normal”, va dir.

Els inspectors de treball van acompanyats per agents de la Policia Nacional

Segons van indicar els afectats, els inspectors els sol·liciten els últims tres rebuts de la seguretat social “de tota la gent que treballa en i per a l’explotació”. En un dels casos, van sol·licitar la documentació “al veterinari que es trobava en aquell moment a la granja”, i el que van considerar “accions sense sentit i que provoca una gran pèrdua de temps”, van explicar.

El titular d’una altra explotació de Montferrer i Castellbò va explicar que aquest tipus d’actuacions “ens fan sentir in còmodes” i representen “una pèrdua de temps”. “Em van demanar els contractes laborals dels treballadors, fotografies i certificats”, va apuntar, “jo ho tinc tot en regla però la situació no és agradable”. Joan Guitart, responsable de les comarques de muntanya d’Unió de Pagesos, va explicar que el sindicat havia rebut queixes a causa de l’increment d’aquest tipus d’inspeccions que s’ha donat durant les últimes setmanes.

En canvi, el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, va apuntar que la periodicitat de les revisions és la mateixa que a les comarques del pla.

tracking