SEGRE

AGRICULTURA IMPOST SOBRE EL CARBURANT

Insten els pagesos de Lleida a demanar la devolució de 5,6 M€ pel gasoil B

Mitjançant la sol·licitud del reintegrament extraordinari de les quotes de l’impost sobre hidrocarburs || Van consumir 88,46 milions de litres de gasoil B l’any passat

Un tractor efectua treballs de conreu de la terra en una finca d’Ivars d’Urgell.

Un tractor efectua treballs de conreu de la terra en una finca d’Ivars d’Urgell.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pagesos lleidatans ja poden sol·licitar la devolució extraordinària de les quotes de l’impost sobre hidrocarburs corresponents a l’any passat a raó de 63,71 euros per cada 1.000 litres de combustible consumit. D’aquesta manera, tenint en compte que durant l’any 2018 a Lleida es van consumir un total de 88,46 milions de litres de gasoil agrícola, els agricultors i ramaders de la demarcació podran reclamar que se’ls retornin fins a 5,64 milions d’euros en aquest concepte.

El termini de presentació de les sol·licituds va començar l’1 d’abril passat i s’estén fins al 30 de juny vinent. Tal com va explicar ahir el president de JARC a Lleida, Joan Carles Massot, aquest benefici al qual es poden acollir els pagesos pel consum que efectuen de gasoil B “el vam estar reclamant durant anys i ara ja fa alguns exercicis que està en marxa”.

A tot Catalunya, els pagesos podran recuperar 27,45 milions d’euros pel gasoil B usat el 2018

“Ve bé recordar als pagesos que poden sol·licitar aquestes devolucions ja que, malgrat que és una qüestió agendada any rere any, és interessant que la tinguin en compte i puguin gaudir dels beneficis que els reporta”, va manifestar Massot. Amb tot, per tal de tramitar la sol·licitud, és necessari que el pagès aporti el volum de litres consumits de gasoil B l’any 2018, a més de la factura de cada subministrament de combustible que hagi rebut a la seua explotació.

Per altra banda, en el conjunt de Catalunya els productors del sector agropecuari van consumir un total de 430,92 milions de litres de gasoil B durant l’any passat. Així les coses, la quantitat total que podran reclamar perquè se’ls torni per les quotes de l’impost sobre hidrocarburs ascendeix a 27.453.752,65 milions d’euros.

En un altre ordre de coses, el consum de gasoil agrícola a les comarques de Ponent, Pirineu i Aran va repuntar en els dos primers mesos d’aquest any, segons es desprèn del balanç efectuat per la Corporació de Reserves Estratègiques de Productes Petrolífers (Cores). En aquest sentit, els pagesos lleidatans van fer servir 22,3 milions de litres de gasoil B entre els mesos de gener i febrer. En canvi, en el mateix període de l’any anterior, únicament havien consumit 18,04 milions de litres. De fet, aquest febrer, l’últim mes amb dades disponibles, ha sigut el de més consum de gasoil B a Lleida des de l’any 2015, amb un total de 9,6 milions de litres cremats d’aquest combustible.

tracking