SEGRE

PANORAMA

Lleida es juga 93 milions si no es prepara davant d'un Brexit dur

La Generalitat, a través d’Acció, organitza una jornada informativa a Lleida || Londres és el quart soci comercial de les comarques de Ponent, Pirineu i Aran

Una vintena de persones van assistir a la jornada sobre el Brexit organitzada ahir per Acció a Lleida.

Una vintena de persones van assistir a la jornada sobre el Brexit organitzada ahir per Acció a Lleida.ACCIÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses han d’ultimar plans de contingència que dibuixin el pitjor escenari per al Brexit, que seria la sortida dels britànics sense acord de la Unió Europa. Aquesta és la principal recomanació que Clàudia Danesi, gerent d’oficines tècniques i de contractació pública internacional de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (Acció), va traslladar a la vintena d’assistents a la jornada que va organitzar ahir a Lleida aquesta entitat que depèn de la conselleria d’Empresa amb l’objectiu d’explicar com afectarà el Brexit a les empreses. En aquest sentit, Danesi va manifestar que la clau és que les empreses preparin una check list, com si es tractés de la llista de comprovacions d’un avió abans de l’enlairament, per comprovar que tenen cobertes totes les contingències que se’ls poden presentar davant d’un escenari de no-acord entre Londres i Brussel·les. “Hi ha empreses que han vingut a informar-se a les nostres oficines, pensaven que estaven preparades però s’han adonat que no”, va assenyalar Danesi, alhora que va exemplificar alguns temes per tancar que poden quedar en les previsions dels empresaris, com quina part es farà càrrec dels costos de duana.

Per la seua part, la delegada d’Acció a Lleida, Clara Porta, va assenyalar que Londres és el quart soci comercial de la demarcació i que l’any passat el valor de les exportacions lleidatanes al Regne Unit va assolir els 92,9 milions. En aquest sentit, el 74,3% d’aquestes exportacions van ser de productes agroalimentaris, dels quals els britànics són importadors nets. El segon sector lleidatà pel que fa a exportacions al Regne Unit l’any passat va ser el de la metal·lúrgia i els productes metàl·lics, amb un 5,7% del pastís.

Gairebé 150 firmes de Lleida exporten a Londres el 2018 Un total de 147 empreses lleidatanes van exportar productes al Regne Unit durant l’any passat, segons el balanç que va oferir ahir Acció. La majoria d’aquestes companyies, fins a 88 firmes, són exportadores regulars a territori britànic, la qual cosa significa que han estat venent els seus productes a Londres de manera regular almenys des de fa cinc anys.

tracking